Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Planten

Dit zijn de 5 plantentrends van 2020

geschreven door Julia
Dit zijn de 5 plantentrends van 2020

Een groot deel van de interieurtrends van 2020 hebben we al besproken, maar er is er één die absoluut niet mag ontbreken: plantentrends. Hierbij heb ik het niet over welke planten het populairst zijn, maar de algemene plantentrends. The Royal Horticultural Society (RHS) kwam eind december met vijf plantentrends voor 2020 die ik hieronder zal bespreken. Vooral mensen met groene vingers zullen hier heel blij van worden!

1. Grote planten
Kamerplanten krijgen een steeds centralere plek in onze interieurs. Hierdoor gaan mensen op zoek naar grotere planten, zoals de Alocasia met zijn grote bladeren en de Monstera, de grote gatenplant. Dit betekent natuurlijk niet dat je al je kleine plantjes weg moet doen, deze gaan prima samen met de grote planten. Kijk maar naar het interieur hieronder :)

woonkamer met plantenBron: jeannettevanluyck

2. Terug naar de jaren 80
Zoek je nog planten voor in je tuin of op je balkon? Dit jaar zit je helemaal goed wanneer je voor planten uit de jaren 80 gaat. Denk aan de Nemesia en Diascia. De bloemen trekken bijen en vlinders aan met hun zoete geur. Hiermee doe je dus meteen iets goeds voor het milieu.

3. De natuur helpen
Mensen zullen steeds meer gaan zoeken naar manieren om de achteruitgang van de natuur tegen te gaan, bijvoorbeeld door meer en meer verschillende planten te verwerken in hun tuin. Andere dingen die helpen zijn bijenhotels, het vermijden van bestrijdingsmiddelen, composthopen en natuurlijke vijvers. Ook zien we in 2020 meer natuurlijke tuinen. Vergeet de perfect gesnoeide heggen.

tuinBron: heldamherd

4. Duurzame potgrond
Aan potgrond besteden we vaak weinig aandacht. In 2020 gaat hier verandering in komen. Mensen zullen steeds meer nadenken over waar hun plant in groeit en vaker kiezen voor duurzame potgrond en compost.

5. Je eigen voedsel verbouwen
Deze plantentrend komt voort uit het feit dat mensen steeds milieubewuster zijn en iets voor het milieu willen betekenen. Dit jaar gaan steeds meer mensen eigen voedsel verbouwen. Door eigen voedsel te verbouwen verbruik je minder plastic, het voedsel hoeft niet vervoerd te worden en je hoeft niet een hele hoop chemicaliën te gebruiken. Om je eigen voedsel te verbouwen heb je trouwens niet per se een tuin nodig, je kunt dit ook op een balkon doen.

moestuinBron: stylecookie

Zie ook:
-Interieurtrend: planten terrarium
-Wow! Zo veel kamerplanten zuiveren de lucht pas écht
-Zo maak je in je tuin een gezellige winterse zithoek

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...