Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Dit zijn de 5 plantentrends van 2020

geschreven door Julia
Dit zijn de 5 plantentrends van 2020

Een groot deel van de interieurtrends van 2020 hebben we al besproken, maar er is er één die absoluut niet mag ontbreken: plantentrends. Hierbij heb ik het niet over welke planten het populairst zijn, maar de algemene plantentrends. The Royal Horticultural Society (RHS) kwam eind december met vijf plantentrends voor 2020 die ik hieronder zal bespreken. Vooral mensen met groene vingers zullen hier heel blij van worden!

1. Grote planten
Kamerplanten krijgen een steeds centralere plek in onze interieurs. Hierdoor gaan mensen op zoek naar grotere planten, zoals de Alocasia met zijn grote bladeren en de Monstera, de grote gatenplant. Dit betekent natuurlijk niet dat je al je kleine plantjes weg moet doen, deze gaan prima samen met de grote planten. Kijk maar naar het interieur hieronder :)

woonkamer met plantenBron: jeannettevanluyck

Gatenplant (Monstera) incl. taupe pot
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Nordal stoere houten krukjes set van 2
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

2. Terug naar de jaren 80
Zoek je nog planten voor in je tuin of op je balkon? Dit jaar zit je helemaal goed wanneer je voor planten uit de jaren 80 gaat. Denk aan de Nemesia en Diascia. De bloemen trekken bijen en vlinders aan met hun zoete geur. Hiermee doe je dus meteen iets goeds voor het milieu.

3. De natuur helpen
Mensen zullen steeds meer gaan zoeken naar manieren om de achteruitgang van de natuur tegen te gaan, bijvoorbeeld door meer en meer verschillende planten te verwerken in hun tuin. Andere dingen die helpen zijn bijenhotels, het vermijden van bestrijdingsmiddelen, composthopen en natuurlijke vijvers. Ook zien we in 2020 meer natuurlijke tuinen. Vergeet de perfect gesnoeide heggen.

tuinBron: heldamherd

4. Duurzame potgrond
Aan potgrond besteden we vaak weinig aandacht. In 2020 gaat hier verandering in komen. Mensen zullen steeds meer nadenken over waar hun plant in groeit en vaker kiezen voor duurzame potgrond en compost.

5. Je eigen voedsel verbouwen
Deze plantentrend komt voort uit het feit dat mensen steeds milieubewuster zijn en iets voor het milieu willen betekenen. Dit jaar gaan steeds meer mensen eigen voedsel verbouwen. Door eigen voedsel te verbouwen verbruik je minder plastic, het voedsel hoeft niet vervoerd te worden en je hoeft niet een hele hoop chemicaliën te gebruiken. Om je eigen voedsel te verbouwen heb je trouwens niet per se een tuin nodig, je kunt dit ook op een balkon doen.

moestuinBron: stylecookie

Urban Greenhouse - plantenkast
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
De moestuin
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Zie ook:
-Interieurtrend: planten terrarium
-Wow! Zo veel kamerplanten zuiveren de lucht pas écht
-Zo maak je in je tuin een gezellige winterse zithoek

 
 
Badkamer

Zo maak je van je badkamer een luxe hotelbadkamer

geschreven door Charlotte
Zo maak je van je badkamer een luxe hotelbadkamer

Wie kent het niet? Het lekkere gevoel dat je krijgt bij het binnenstappen in een hotelbadkamer. Waarom krijgen we dit gevoel niet in onze eigen badkamer? Dat moet anders. Natuurlijk kan dit gevoel thuis ook worden gecreëerd. Daarom geef ik jou tips om van jouw eigen badkamer een luxe hotelbadkame...

meer...