Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Baby & Kind

Dit zijn de kinderkamer trends van 2024

geschreven door Lynn
Dit zijn de kinderkamer trends van 2024

Nog even genieten van het buitenspelen met vriendjes, zwemmen in het zwembad en onbezorgd door het leven gaan. De zomervakantie loopt op zijn einde en vooral jij maakt je klaar voor een nieuw schooljaar. Je kleintje wordt snel groter en is toe aan een nieuwe grote kinderkamer. Wij geven je in deze blog alvast wat nieuwe inspiratie. Dit zijn de kinderkamer trends van 2024!

Maximalisme prikkelt de creativiteit



kinderkamer-rood-tijger-vloerkleedBron: Ohlalot via HomeDeco Binnenkijken

Je kleintje leert elke dag bij en krijgt veel nieuwe indrukken. Daarom is het in de kinderkamer belangrijk om een veilige en rustige omgeving te creëren. Als wij volwassenen aan deze rustige omgeving denken komen als snel de kleuren wit, beige en grijs in ons op. Maar voor een kinderkamer is dit juist te rustig en zelfs saai.

Door het gebruik van kleur en kleurencombinaties creëer je een gevarieerde mix van een rustgevende en stimulerende omgeving. Door dit toe te passen in de kinderkamer ondersteun je ze bij het opgroeien, ontdekken en ontwikkelen van hun verbeeldingskracht.

In de kinderkamer zie je dit terug met vrolijke, afgestemde kleurencombinaties. En een goede dosis patronen en avontuurlijk behang. Dit wakkert de creativiteit van je kind aan.

kinderkamer-jungle-kleurencombinatiesBron: Ohlalot via HomeDeco Binnenkijken

Flexibele meubels

Jouw kroost groeit in deze fase enorm snel en groeit niet alleen uit zijn kleding maar ook uit de kinderkamer meubels. Wat we meer gaan zien in de trends van komend jaar zijn flexibele meubels. Deze meubels zijn makkelijk aanpasbaar zodat ze met je kind meegroeien. Maar ook meubels die meer dan één doel vervullen.

Denk aan een speelbank die eenvoudig omgebouwd kan worden naar een glijbaan. Of een verstelbaar bureau dat letterlijk met het kind zal meegroeien. Ooit speelde je kleintje op het tafelblad en voor je het weet wordt het eerste huiswerk erop gemaakt.

bed-kinderkamer-regenboogBron: Tritia via HomeDeco Binnenkijken




 

Duurzaam en goedkoper

Kindermeubels kunnen vrij prijzig zijn. Helemaal de meubels die niet meegroeien met het kind en na 2 jaar overbodig zijn geworden. We zien dat steeds meer mensen kiezen voor duurzaam of tweedehands kindermeubels. Bij duurzame meubels kun je denken aan de flexibele meubels in het vorige kopje. Deze zijn gemaakt van materiaal dat jarenlang mooi blijft.

Vintage meubels zijn weer helemaal in, ook in de kinderkamer. Het leuke aan deze meubels is dat je volledig creatief kunt losgaan. Zo spot je een handige kast in de kringloop, deze pimp je thuis op met een lik verf en nieuwe deurknoppen.

kinderkamer-tweedehands-vintage-geelBron: Sansdoute_interieur via HomeDeco Binnenkijken




 

Avontuurlijke themakamers



kinderkamer-luchtballon-blauwBron: Britt_vandenbroek via HomeDeco Binnenkijken

Deze trend heb je waarschijnlijk al eens eerder voorbij zien komen. En ook dit jaar kunnen we weer los gaan met fantasierijke thema's. Een aantal voorbeelden van thema’s zijn: ruimtevaart, dieren, jungle, sprookjes en superhelden. Met het juiste behang en een gaaf dekbedovertrek creëer je binnen no time de themakamer van jouw kroost zijn dromen.

kinderkamer-dieren-thema-pandaBron: Binnenbijkim via HomeDeco Binnenkijken

Technische snufjes

Ook op de kinderkamers zien we steeds meer de Google Home of automatische lichten verschijnen. Om de kinderkamer net wat meer sfeer te geven kun je een paar led strips ophangen. Met de bijbehorende afstandsbediening kan jouw kleintje zelf de kleuren in de kamer bepalen. Extra leuk in de avond met het voorlezen, of wanneer hij of zij verhalen speelt met zijn speelgoed.

kinderkamer-led-lamp-vliegtuigBron: Britt_vandenbroek via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- De leukste accessoires voor een thema kinderkamer
-Stoere tienerkamer voor jongens
- Met deze items geef je de kinderkamer een update

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...