Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

Stoere tienerkamer voor jongens

geschreven door Lynn
Stoere tienerkamer voor jongens

Wat is de tijd toch snel gegaan. Zo sta jij met je bolle buik de babykamer in te richten en nu wordt jouw kleintje alweer een tiener. En tieners hebben een grote behoefte aan hun eigen plek. Een kamer waar zij kunnen chillen, gamen, met vrienden kunnen hangen en heel veel kunnen slapen. De kinderachtige kamer gaan we omtoveren tot een sfeervolle ruimte met een volwassen uitstraling. Met deze tips creëren jullie samen een te gekke tienerkamer!

"Een toevluchtsoord: de plek in huis waar hij lekker zijn eigen ding kan doen."

Andere stijl

Het is soms lastig om jouw tienerzoon te lezen, maar deze kamer gaan jullie toch echt samen maken. Vraag eens wat hij het liefst zou hebben op zijn kamer. Houdt hij van gamen of is hij heel creatief en maakt hij muziek? Ga bijvoorbeeld voor een New York loft sfeer als hij houdt van reizen. Of laat je inspireren door de Urban jungle voor kalmte en natuurlijke kleuren. Laat hem zijn eigen graffiti plaat spuiten voor op de muur. Dit past weer perfect bij een industriële kamer. Als hij helemaal gek is van sport kun je zelf een fiets of skateboard aan de muur hangen.

Tip: als je even zijn aandacht hebt; maak samen een moodboard. Knip en plak alle kleuren, stijlen en gave meubels die hij in zijn droomkamer ziet.

graffiti-jongens-kamerBron: Mevrouwmonstera via HomeDeco Binnenkijken




 

stoere-wereld-tienerkamerBron: Jet via HomeDeco Binnenkijken

Kleur doet wonderen

De dag dat we vaarwel tegen het dinobehang zeggen is toch echt aangebroken. Vervang als eerste het behang of de kleur op de muur, dit geeft gelijk een frisse look. Er is eindeloos veel keuze in behang en verf. Hieronder een paar leuke ideeën:

1 Behang één muur en houdt de rest van de kamer rustig. Ga bijvoorbeeld voor een zwart-wit bomen behang, behang met een grove textuur of een wereldkaart aan de muur.

2 De kleur geel is vrolijk en optimistisch. Wel is het een echte accentkleur die je met mate moet gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een witte basis en voeg een okergeel vloerkleed en andere accessoires toe. Je zou ook de helft van de muur of een cirkel in het okergeel kunnen verven.

3 Met groen zet je een fijne sfeer in de kamer, en deze kleur zorgt voor kalmte. Mix deze met een paar gave (kunst) planten.

4 Heeft jouw kind het niet zo met felle kleuren? Kies dan voor een subtiele grijs tint. Dit is heel mooi te combineren met materialen zoals hout en leer.

5 Wil je het liefst geen muren verven of behangen? Ga dan aan de slag met kleurrijke accessoires. Het voordeel hiervan is dat je ze net zo snel weer kunt om wisellen.

werkplek-blauw-groenBron: Corienbeimers via HomeDeco Binnenkijken




 

zwart-wit-jongens-kamerBron: Wendy_studiozinnig via HomeDeco Binnenkijken

"Zet mooie momenten in de spotlights aan een wandrek, maar ook wedstrijdschema’s wanneer het sportseizoen weer begint."

Een slag groter

In de pubertijd kan het zijn dat jouw kind een enorme groeispurt ondergaat of dat hij op een dag een logee meeneemt. En daar hoort natuurlijk een groter bed bij. Een twijfelaar of een tweepersoonsbed geeft gelijk een volwassen sfeer aan de kamer. Heb je hier geen ruimte voor? Een hoogslaper met daaronder een chill of werkplek is ook ideaal.

tienerkamer-houten-bedBron: Petrazegers via HomeDeco Binnenkijken




 

kerstboom-boho-rozeBron: via HomeDeco Binnenkijken

Werkplek

Of er nou echt aan gestudeerd wordt of dat je tiener er vooral aan gamet en lummelt maakt allemaal niet uit. Een goed bureau is onmisbaar in een jongens tienerkamer. Met mooie opbergmanden, een plek voor al zijn notities en een goede gamestoel wordt de werkplek extra aantrekkelijk. En wanneer je tiener vroeg of laat wel aan zijn huiswerk begint, heeft hij een rustige plek om dit te doen.

werkplek-tiener-legergroenBron: Wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

werkplek-tiener-insectenBron: Thuisbijlisette via HomeDeco Binnenkijken

werkplek-muur-tiener-blauwBron: Siefshome via HomeDeco Binnenkijken

Chillspot

Een plek om neer te ploffen na een schooldag en zijn favoriete vlogs kijken kan natuurlijk niet ontbreken. Zet een lekkere grote zitzak neer of een kleine bank of fauteuil. Wanneer zijn vrienden de deur platlopen is er ook nog eens genoeg zitplek op de tienerkamer.

zitzak-tienerkamerBron: Beliani




 

chillplek-tienerkamerBron: Tattelie via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Tienerkamer waar je dochter blij van wordt
- Huiswerkplek: de beste tienerbureaus en stoelen
- Creëer de ultieme tienerkamer (inclusief chillspot!)

Tuin

tuinieren voor beginners

geschreven door Gabrielle
tuinieren voor beginners

De lente is eindelijk in aantocht en dat betekent dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken en je groene vingers aan het werk te zetten! Of je nu een balkon, een kleine patio of een ruime achtertuin hebt, lentetuinieren biedt een kans om te genieten van de buitenlu...

meer...