Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Slaapkamer

Tienerkamer waar je dochter blij van wordt

geschreven door Lynn
Tienerkamer waar je dochter blij van wordt

"Tieners willen bankhangen, sporten, gamen, muziek luisteren, netflixen, en natuurlijk heel lang slapen..."

Kamer opruimen, huiswerk maken en de hond uitlaten. Jouw tienerdochter weet waarschijnlijk heel goed wat ze niet wil. En in de zomervakantie zijn de pubers voor maar weinig te porren. Maar wat dacht je van een slaapkamer make-over voor het nieuwe schooljaar. Mam blij omdat de kamer weer eens schoon is, en dochter happy omdat ze mag shoppen. Laten we deze win-winsituatie snel beginnen!

Zzz… slapen

Een goede nachtrust is ook voor tieners van groot belang. Van tieners is het over het algemeen bekent dat ze erg veel en opeens op andere tijden slapen. Daarom kan een twijfelaar of tweepersoonsbed niet ontbreken. Kies een heerlijk bed waar ze in kan verdwijnen, genoeg slaap krijgt en kan kletsen met haar vriendinnen. Een kleine kamer? Ga dan voor een bed met opbergruimte zodat er ook wat ruimte overblijft.

tweepersoons-bed-tienerkamerBron: Grootsinstyling via HomeDeco Binnenkijken




 

"Zoek interieurelementen die de wispelturigheid van pubers doorstaan, een stippen behang kun je stoer en lief stijlen!"

Stijl

Ook in een tienerkamer kan je voor veel verschillende stijlen kiezen. Vraag je dochter een moodboard op Pinterest te maken met alle plaatjes die ze mooi vindt. Is ze een redelijk lief en romantisch type? Dan vindt ze de landelijke bohemien stijl misschien wel heel mooi. Denk hierbij aan zachte kleuren, vormen en natuurlijke materialen. En voor de stoere chicks kun je in het industriële hoekje kijken. Deze bestaat uit donkere, harde kleuren en grove texturen.

bohemien-landelijke-tienerkamerBron: Faabrique_ via HomeDeco Binnenkijken




 

Nieuw kleurtje

Om gelijk een andere sfeer in de kamer te brengen kun je werken met verf of behang. Dit is helemaal een mooie stap als jouw dochter van kinder- naar tienerkamer gaat. Houdt er rekening mee dat er op de slaapkamer ook uitgerust en huiswerk gemaakt wordt. Kies daarom neutrale tinten die het geheel rustig houden. Dit kun je altijd nog aanvullen met een gek behang of felgekleurde accessoires.

tienerkamer-panterBron: Noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken




 

Me-time hoek

In deze levensfase zijn tieners vooral bezig met zichzelf te ontdekken. Bij sommige meiden is dit ook de eerste keer dat zij met hun uiterlijk gaan experimenteren. Zorg ervoor dat ze een hoekje hebben waar ze lekker kunnen tutten en outfits kunnen uitproberen voor de spiegel. Bij weinig ruimte kun je veel kleding onder het bed bewaren. Hang een plank en spiegel aan de muur voor haar make-up spullen.

make-up-hoekBron: Joyfulliving via HomeDeco Binnenkijken




 

Accessoires

Leuke hebbedingetjes kunnen in een tienerkamer nooit genoeg zijn. Ga daarom samen op jacht naar accessoires die passen bij de rest van de kamer. Leer je dochter ook gelijk dat weggooien er ook bij hoort. Sorteer samen de spullen die ze wilt houden, weg kunnen of nog goed genoeg voor de kringloop zijn. Hier zullen ze later in hun leven nog veel aanhebben!

minimalistische-tienerkamerBron: Marloutje via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Tips voor een opgeruimde tienerkamer
- Creëer de ultieme tienerkamer (inclusief chillspot!)
- Bewezen: dit zijn de beste kleuren voor in de slaapkamer!

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...