Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Trends

Dit zijn de kleuren die we in vele interieurs zien

geschreven door Maartje
Dit zijn de kleuren die we in vele interieurs zien

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van kleur in huis. Het heeft iets vrolijk en kleuren kunnen ook veel warmte uitstralen. Vaak is er wel een trend gaande wat betreft kleuren, dus ook nu. Kleur brengt sfeer in je interieur. Je kan het op verschillende manieren toevoegen, bijvoorbeeld door een kleur op de muur te doen, of met accessoires of meubels.

kleurBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Terracotta
Bij terracotta moet je waarschijnlijk denken aan bloempotten. De kleur terracotta heeft al een tijdje terug een comeback gemaakt. We zien het in vele huizen voorbij komen, op de muur of accessoires in deze kleur. Een voordeel aan terracotta is dat het voor de winter en voor de zomer een mooie kleur is. Het heeft namelijk een warme uitstraling, maar heeft ook iets vrolijks, vooral wanneer de zon erop schijnt.

Beige
Beige is eigenlijk altijd goed. Al jaren zien we het in vele interieurs terugkomen. Beige is makkelijk te combineren met verschillende kleuren en zorgt voor rust. Het is een natuurkleur met een warme en rustige uitstraling. Deze kleur kan je goed verwerken in je interieur door het op de muur te doen, beigekleurige accessoires of meubels.

kleur in huisBron: about_interiors via HomeDeco Binnenkijken

Blauw
De kleur blauw is eigenlijk een best groot begrip, want er zijn veel verschillende blauwtinten. En we zien er aardig wat voorbij komen. Van lichtblauw tot donkerblauw en van kobaltblauw tot grijsblauw, het kan allemaal. Veel kleuren worden geïnspireerd op de natuur. Beige is bijvoorbeeld een aardetint en blauw is afgeleid van water en de lucht. Blauw kan een warme kleur zijn, maar ook een frisse. Ook kun je de verschillende tinten makkelijk met elkaar combineren.

Roze
Roze is ook zo'n kleur die helemaal terug is. Vroeger zag je vooral badkamers voorbij komen met roze tegels. Het is echt niet alleen voor in een meisjeskamer. Je kunt deze kleur in heel je interieur verwerken. Roze zie je vooral terug in meubels bijvoorbeeld eetkamerstoelen of een fauteuil of decoratie, maar je kan het natuurlijk ook gewoon op de muur doen.

kleurBron: wendyhutterd via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Trend: badkamers met visgraattegels
- Inspiratie: zomerse interieurs uit onze Binnenkijkers
- Stylish manieren om jouw televisie neer te zetten

 
 

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door Julia
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huis vlekkeloos verloopt, vertel ik in deze blog over de 5 veelgemaakte fouten die je ...

meer...