Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Dit zijn de populairste tuinstijlen van dit moment

geschreven door Zara
Dit zijn de populairste tuinstijlen van dit moment

Je hebt er iets mee of juist helemaal niet: de tuin. Een lastige opgave als je niet weet hoe je je tuin moet onderhouden of je geen idee hebt welke planten er überhaupt zijn. In een tuin kun je verschillende stijlen toepassen, net als in huis. Maar welke tuinstijlen zijn er en welke past bij jou? In deze blog laten wij de populairste tuinstijlen zien van dit moment.

Mediterrane tuin

Het vakantiegevoel naar jouw tuin halen? Dat kan met de mediterrane tuin. In deze tuinstijl draait alles om een ontspannen buitenleven. Je ziet hier vooral veel grind, steen en planten. Ook zijn zitplekken essentieel in de mediterrane tuin. Een plek om heerlijk te kunnen ontspannen of om gezellig met vrienden een wijntje te drinken. Schaduw creëren in de tuin? In de mediterrane tuin mag een Pergola niet ontbreken. Het is bijvoorbeeld een leuk idee om 'm midden in de tuin te plaatsen, zo kun je een sfeervolle loungehoek creëren.

Mediterrane tuinBron: A piece of Rainbow

Minimalistische tuin

Een minimalistische tuin is voor vele een geliefde stijl. Niet zo gek, want minimalistische tuinen stralen moderniteit, rust en eenvoud uit. In een minimalistische tuin zie je vaak een heldere indeling terugkomen. Rechthoekige vormen, strakke vlakverdeling en overzicht. Planten spelen een kleine rol in deze tuinstijl. Er komen daarentegen veel texturen naar voren: steen, hout en grind. Een goede optie als je je niet zo bezig wilt houden met het onderhouden van je tuin. ;)

Minimalistische tuinBron: Catesthill

Bohemien tuin

De bohemien tuin blijft een populaire tuinstijl. Het is een uitgesproken stijl, met een mix aan kleuren en patronen, en waar natuurlijke materialen en tuindecoratie een belangrijke rol spelen. De basis leg je door mooi gevormde tuinmeubels van rotan en bamboe neer te zetten. Ook tuindecoratie kan zeker niet ontbreken, denk aan jute buitenkleden, sierkussens met leuke patronen, witte of aardetinten bloempotten en natuurlijk mooie planten en bloemen.

Bohemian tuinBron: Bali interiors

Urban Jungle tuin

Veel groen, botanische prints, natuurlijke materialen en duurzaamheid. We hebben het over de tuinstijl “Urban Jungle”. De letterlijke betekenis: een stedelijke jungle. Het is daarom ook goed om in deze tuinstijl balans te vinden tussen het stadse en de wilde natuur. Combineer groen gerust met steen of beton. Voeg ook een warme sfeer toe door natuurlijke materialen te gebruiken. Vooral bamboe, riet en hout sluiten perfect aan bij de jungle vibes. Een jungle is natuurlijk niet compleet zonder planten. Denk aan grote planten, zoals palmbomen, bananenbomen, bamboe en agave planten.

Urban Jungle tuinBron: Decortrendy.com

Zie ook:
- Items om je tuin & balkon summerproof te maken
- De tuintrends van 2021
- Tips & handige producten om een (mini)moestuin te beginnen

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...