Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

De tuintrends van 2021

geschreven door Zara
De tuintrends van 2021

De temperaturen die langzaamaan stijgen, de vogels die fluiten en ook de zon die je vaker tevoorschijn ziet komen. Het voorjaar is weer begonnen! Dus is het tijd om jouw tuin weer helemaal up to date te maken voor de lente. Om jouw tuin helemaal 2021 te maken, hebben wij wat trends op een rij gezet, zodat ook jouw tuin helemaal klaar is voor de lente is.

Verbinding met de natuur

Hoewel veel mensen hun tuin de laatste jaren hebben omgeruild voor een stenen of betonnen geheel, wordt dit in 2021 juist afgeraden. Het is juist goed om je tuin een beetje te laten verwilderen, zodat planten de kans krijgen om te groeien en te bloeien. Én je helpt hiermee het milieu en klimaat. Win-winsituatie!

Tuin met eettafel en verschillende stoelenBron: Sabinelamet via HomeDeco Binnenkijken

Human touch

De volgende trend waar we in 2021 mee te maken gaan krijgen, heeft de naam Human Touch. Dit zijn warme tinten, die zijn afgeleid van aardetinten: beige, donkerbruin en bordeaux. Ook komen er verschillende accentkleuren in voor, zoals okergeel en donkeroranje. Human Touch staat ook bekend om zijn organische vormen. Er zijn weinig scherpe afrondingen in human Touch. Dit zorgt voor een wat meer verwilderde uitstraling. Ook loungesets krijgen andere kleuren. Dus zeggen we vaarwel tegen de donkergrijze loungeset en verwelkomen we tuinmeubilair met de aardetinten.

Loungeset beige in de tuinBron: Wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Duurzaam

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en ook dat zien we terug in de tuin. De tuin is natuurlijk al groen door alle planten, maar naast planten kan er nog veel meer gebeuren om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat. Denk aan het hergebruiken van hout om een huisje te maken voor insecten. Want ook insecten zijn belangrijk voor het klimaat.

Gezellige, groene lounge plekBron: Mijnhuis_enzo via HomeDeco Binnenkijken

Boho stijl

Een tuin kun je op verschillende manieren inrichten. De tuinstijl van dit jaar is de Boho stijl. Een stijl met veel natuurlijke materialen als rotan, bamboe en hout. Denk bijvoorbeeld aan stoelen en plantenbakken in deze materialen. Deze natuurlijke materialen kun je perfect combineren met de groene kleuren van de planten.

Open terras met overloop naar tuinBron: Noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Tips: hoe richt je een tuinkamer in
- 6x de mooiste zomerse tuinen
- Een tuinset uitzoeken: welk materiaal kies je?

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...