Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

TIPS: hoe richt je een tuinkamer in?

geschreven door Marie-Louise
TIPS: hoe richt je een tuinkamer in?

Het mooie weer is helaas nog even niet in zicht, maar tijdens deze donkere dagen hebben we allemaal iets nodig om naar uit te kijken, toch? Droom daarom lekker weg naar de dag dat de grens tussen binnen en buiten steeds meer vervaagt en je weer lekker in je tuin kunt rommelen. Wat is er fijner dan dat wanneer het ’s avonds afkoelt, nog even kunt genieten van het zomerse weer in een tuinkamer? Als jij net zo gek bent op het buitenleven als wij en je ruimte over hebt; ga dan snel aan de slag met je eigen tuinkamer. Het allerbeste hieraan voor ons interieurliefhebbers: je hebt weer een extra ruimte om je in de inrichting te verliezen! In deze blog geven wij een aantal tips voor zowel het plaatsen, als het inrichten van jou tuinkamer.

tuinkamerBron: noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken

Houd rekening met dagelijks gebruik
Iets waar wij liever niet aan willen denken, maar laten we eerlijk zijn: het buitenleven brengt nou eenmaal een aantal praktische zaken met zich mee. Onze vriendelijke insectenvriendjes, schoenzolen vol met bagger, ook dit hoort helaas allemaal bij het buitenleven. Het belangrijkste van een tuinkamer is dat je zo goed mogelijk van de tuin wilt kunnen genieten. Met wat voor doel maak jij deze tuinkamer? Ben je graag met groente en fruit bezig, planten stekken, kweken en oogsten? Creëer dan een mooi plekje voor een eventuele ompottafel, of doe eens gek en ga voor hele een kas als tuinkamer! Denk ook zorgvuldig na over waar je wat plaatst. Een open haard plaats je bijvoorbeeld niet aan de gevelzijde van de woning, maar juist aan de zijde van de tuin. Wanneer je dan tijdens de koude dagen rond de haard zit, geniet je nog lekker van uitzicht van de tuin.

tuinkamerBron: fragoladieci via HomeDeco Binnenkijken

Zorg voor de juiste lichtinval
Misschien wel het allerbelangrijkste wat je tuinkamer betreft: de lichtinval. Tuinkamers nemen namelijk een hoop zon weg en worden al gauw een beetje grimmig. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: waar schijnt bij jou in de tuin de zon? Hoe fijn is het als op de koudere dagen de zon naar binnen schijnt? Het is daarom vaak een goede optie om de tuinkamer aan het eind van de tuin te plaatsen. Ben je nog bang voor een te donkere sfeer? Overweeg dan een volledig glazen dak of kies juist voor een lichtstraat.

tuinkamerBron: interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

Tijd om in te richten!
Dan is is het nu tijd voor het leuke gedeelte: de inrichting van jouw tuinkamer! Wat voor loungebank neem je, ga je voor houten jaloezieën of ben je meer een plissé-fan en wil je diverse hoeken creëren of houd je juist veel ruimte open? Heb je ruimte over en houd je van borrelen met vrienden? Denk dan eens na over een dining tuinset. Houd wel rekening met het looppad naar de tuin, want die wil je graag begaanbaar houden. Haal de buitenwereld nog meer in huis en stop je tuinkamer vol met planten en bloemen. Dit zorgt voor een fijne overloop naar de tuin èn het staat ook nog eens supergezellig. Door de hoeveelheid licht is je tuinkamer een zéér geschikte ruimte voor zowel tuin- als kamerplanten en zullen jouw plantenvriendjes het goed overleven.

tuinkamerBron: ons_huisje via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Deze 6 kamerplanten doen het goed in de keuken
- DIY: zo maak je je eigen plantenterrarium
- 7 tips om je kamerplanten optimaal te verzorgen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...