Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Koken & Tafelen

Deze 6 kamerplanten doen het goed in de keuken

geschreven door Mara
Deze 6 kamerplanten doen het goed in de keuken

Kamerplanten: een absolute musthave in je interieur! Planten zorgen voor levendigheid in je interieur en geven het een vrolijke touch. Het maakt het interieur wat meer ‘eigen’ en minder klinisch. Daarnaast hebben kamerplanten natuurlijk ook een praktische functie: ze zorgen voor een beter leefklimaat en sommige planten kunnen de lucht heel goed zuiveren. Dubbel win dus!

In dit artikel vertel ik je welke kamerplanten geschikt zijn voor de keuken. Niet alle planten kunnen namelijk tegen de warmte van bijvoorbeeld het gasfornuis of de oven. De onderstaande planten kun je met een gerust hart in de keuken zetten.

Aloë Vera
De Aloë Vera doet het goed in droge, warme en zonnige plekken, dus ook een keuken met warmte afgevende apparaten is geen probleem voor deze plant. Daarnaast heeft de Aloë Vera een ander groot pluspunt: het sap dat in de bladeren zit, heeft allerlei gezondheidsvoordelen. Snijd een blad af en snijd het binnenste eruit: dat kun je in een smoothie of salade doen. Aloë Vera werkt ook kalmerend op je huid. Heb je je gebrand aan een pan of heb je last van een geïrriteerde, droge huid? Snijd een blad af en dep de binnenkant op je huid. Hartstikke handig voor in de keuken dus, zo’n Aloë Vera plant!

potten set harlequin zwart 13 x 13
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Urban Pot (Ø24)
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Pannenkoekplant
De razend populaire pannenkoekplant maakte de afgelopen jaren zijn comeback, nadat hij zo rond de jaren 90 langzaamaan vergeten werd. Niet alleen zijn naam doet hem goed in de keuken passen, hij kan ook goed tegen warme ruimtes.

kamerplanten keukenBron: Lon3

Kamerpalm
Nummer drie op de lijst is de kamerpalm. Deze plant kan zich heel makkelijk aanpassen aan zijn omgeving. Een ruimte met veel licht? Geen probleem. Een donkere ruimte? No worries! Juist daarom zal deze plant het niet moeilijk hebben als je ‘m in de keuken zet. Daarbij geven zijn exotische bladeren je keuken een toffe jungle-look.

Sansevieria
Een andere makkelijke kamerplant is de Sansevieria, ofwel de Vrouwentongen. Stiekem doet deze plant het juist heel erg goed als je hem een beetje verwaarloost: met weinig water en een klein beetje licht heeft deze plant het al heel erg naar zijn zin. Doordat de plant smal is, neemt het niet veel ruimte in beslag – perfect voor de kleine of overvolle keukens, dus!

kamerplanten keukenBron: De Interieur Adviseurs

Erwtenplant
De Erwtenplant (ook wel de String of Pearls genoemd, wat natuurlijk een veel mooiere en elegantere naam is) is een mix van een hangende en ‘normale’ plant. Je kunt er qua styling dus alle kanten mee op – lekker praktisch voor in de keuken! Hang 'm in een mooie pot die je aan het plafond vastmaakt, of zet ‘m bovenop je koelkast en laat de bladeren langs de koelkast vallen.

Luchtplantjes
We sluiten de lijst natuurlijk af met luchtzuiverende airplants! Luchtplantjes doen het (bijna) overal goed en het fijne is dat deze direct de vervuilde lucht ontstaan door het koken, zuiveren. Hang er meerdere naast elkaar voor het raam of groepeer ze in een hoekje op het aanrecht.

kamerplanten keukenBron: Marjolein Bouhuijzen

Zie ook:
- Met deze tips overleven je kamerplanten de winter
- Dit zijn de top 5 luchtzuiverende planten op dit moment
- Deze planten moet je naar binnen halen deze herfst

 
 
Shop the look

Shop de look: minimalistisch interieur met prachtige accessoires

geschreven door Charlotte
Shop de look: minimalistisch interieur met prachtige accessoires

Als je zoekt naar interieurinspiratie zie je overwegend interieurs met veel verschillende tinten voorbij komen. Daarom sprong dit interieur van Washplate er voor mij echt uit. Dit interieur straalt rust uit door de lichte tinten gecombineerd met wat donkerdere accessoires. Wil jij deze look in jo...

meer...