Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Deze planten moet je naar binnen halen deze herfst

geschreven door Demi
Deze planten moet je naar binnen halen deze herfst

Nu de herfst begonnen is en de dagen kouder worden, is het belangrijk dat je ook aan de plantjes buiten denkt! Sommige planten kunnen prima in de winter buiten overleven, maar een paar populaire planten juist niet! Daarom help ik je een handje en vertel ik je welke planten je niet vergeten naar binnen moet halen en hoe je ze het beste kan verzorgen.

planten kamerplant groen
Bron: Katydidandkid

Bananenplant

Een van de populairste planten van het moment, de bananenplant! Deze plant groeit eigenlijk in de tropen, dus is het belangrijk dat de plant genoeg zonlicht ziet. Zet hem daarom vlakbij een raam in de winter, maar zorg ervoor dat je niet te veel water geeft! Een keer per week is genoeg. Check de grond, is die droog? Dan pas een scheut water geven.

olijfboom kamerplant woonkamer
Bron: onbekend

Olijfboom

De olijfboom is prachtig buiten, maar de kans is er dat hij de heftige Nederlandse winter niet gaat overleven. Zet hem binnen, maar niet al te dichtbij het raam of een deur, want tocht is slecht voor de olijfboom. De olijfboom kan nadat hij binnen is gezet, al zijn bladeren laten vallen. Dit komt omdat de plant even moet wennen. Geen paniek, hij zal niet dood gaan! Blijf de olijfboom gewoon water geven, zoals je normaal deed.

planten kamerplant groen
Bron: Gardenista

Vetplant & Cactus

De vetplant en cactus kunnen goed tegen warmte en hebben weinig water nodig. Er is één ding waar ze slecht tegen kunnen en dat is de kou! Vergeet ze dus niet binnen te zetten en geef ze nog minder water dan je ze in de zomer gaf. Ook hier is het belangrijk dat je potgrond even checkt voordat je water geeft 😉

Zie ook:

- Dit woonitem is dé musthave voor deze herfst en winter!
- Zo maak je je huis warm & knus deze herfst
- Zo verzorg je een Calathea

 
 
Binnenkijken

Binnenkijken: klein huisje aan de haven

geschreven door Julia
Binnenkijken: klein huisje aan de haven

Vandaag kijken we binnen in een klein huisje aan de haven dat voorheen een boothuis was. Het huisje heeft een oppervlakte van slechts 15 vierkante meter, maar toch is alles aanwezig. Dankzij de hoge muren kon er een extra verdieping gemaakt worden voor de slaapkamer. Het interieur is licht en hee...

meer...