Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Planten

Zo verzorg je een Calathea

geschreven door Julia
Zo verzorg je een Calathea

Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende werking en zijn prachtige tekeningen op de bladeren. Ik heb het over de Calathea! Ik heb er zelf ook één en kan wel zeggen dat het één van mijn favoriete planten is. Na een halfjaar staat 'ie er nog steeds prachtig bij en qua verzorging is de Calathea echt niet de moeilijkste. Heb je net een Calathea aangeschaft, of wil je dit binnenkort gaan doen? Lees dan zeker even de verzorgingstips die ik je hieronder geef. Zo houd je deze beauty tevreden en kun je er zo lang mogelijk plezier van hebben :)

calathea Bron: the bored wife

Warmte en weinig daglicht

Heb jij een plek in huis waar geen zonlicht komt? Dit is een perfecte plek voor je Calathea, aangezien hij niet van zonlicht houdt. In de natuur bevindt hij zich namelijk in de schaduw onder het bladerdek. Zet je hem bij een raam? Ga dan voor een raam op het oosten. De Calathea mag absoluut niet in direct zonlicht staan, want dan kunnen de bladeren verbranden. Verder is het belangrijk om de temperatuur tussen de 17 tot 24 graden te houden, want deze plant is een echte koukleum.

calathea in eetkamer Bron: So leb ich

Dorstige plant

Deze plant is veel water en een hoge luchtvochtigheid gewend omdat hij zich normaal gesproken in het regenwoud bevindt. Je houdt hem tevreden door twee keer per week water te geven. Niet teveel, want dan kan er wortelrot ontstaan. Check af en toe even of er geen laagje water onderaan de pot staat en voel met je vinger of de aarde nog vochtig is. Wil je het helemaal goed doen? Sproei dan af en toe wat water op de bladeren. Zo zorg je voor een hogere luchtvochtigheid en haal je meteen het stof weg. Vooral in de winter is dit belangrijk.

calathea Bron: olekmanolek

Groeispeurt

Wanneer je hem goed verzorgt, kan de Calathea flink groeien. Het is daarom belangrijk om hem eens in de twee of drie jaar te verpotten. Dit kun je het beste in de lente doen of direct na aanschaf. In principe hoef je deze plant niet te snoeien, maar naarmate de plant meer groeit, kunnen de buitenste bladeren een gele of bruine kleur krijgen. Verwijder deze bladeren zodat hier geen energie meer naartoe gaat.

Zie ook:
-Zo verzorg je een cactus
-Zo verzorg je een vetplant!
-Zo verzorg je een rubberplant

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...