Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Zo verzorg je een cactus

geschreven door Demi
Zo verzorg je een cactus

Eerder schreven we al over de verzorging van de bananenplant, pannenkoekenplant, paradijsvogelplant en ga zo maar door. Dit keer is de cactus aan de beurt! Nu denk je vast: "Een cactus verzorgen is toch niet zo moeilijk?!" Dat klopt! Maar toch zijn er dingen waar je rekening mee moet houden en zijn er genoeg tips die je kan opvolgen om nóg meer uit je cactus te halen. Wist je bijvoorbeeld dat er bloemen kunnen groeien uit een cactus?

cactus verzorgen planten
Bron: 24 homely

De omgeving

Cactussen groeien normaal gesproken in Noord- en Zuid-Amerika, in woestijnen, tropische regenwouden en zelfs op bergen. De cactus is dus wel wat gewend, het plantje past zich vrij snel aan de levensomstandigheden van de omgeving. Dat is goed nieuws, want als je een cactus in huis haalt past de plant zich aan de kamertemperatuur van jouw huisje. Toch vindt een cactus het wel fijn om zonlicht te zien, zet hem dus niet neer op een al te donkere plek.

cactus verzorgen planten
Bron: Gaelle Marcel van Unsplash

Veel of weinig water?

Heb je een kleine cactus? Dan heeft hij ook weinig water nodig. In de wintermaanden heeft hij zelfs geen water nodig. Zet je hem in een koel plekje in huis neer, dan gaat de cactus in overlevingsmodus, dat betekent dat hij in de zomermaanden misschien wel tot bloei komt! In de zomermaanden kan je de plant om de maand een scheutje water geven, het liefst laat je hem helemaal uitdrogen (voel de aarde) voordat je water geeft. Grotere cactussen hebben in de zomermaanden iets meer nodig dan een scheutje, maar let wel op: bij twijfel liever geen water!

Net even wat extra's

Wil je nou net even wat meer liefde geven aan je cactus? Zorg er dan voor dat je om de zoveel tijd de cactus verpot. De mineralen en vitaminen in de nieuwe cactusgrond zorgt ervoor dat de cactus groter groeit!

Zie ook:

- Zo verzorg je een vetplant!
- Zo verzorg je een rubberplant
- Zo verzorg je een Aloë Vera plant!

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...