Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Zo verzorg je een vetplant!

geschreven door Demi
Zo verzorg je een vetplant!

Elke plant heeft andere verzorging nodig, dus het kan soms lastig zijn om verschillende planten in je interieur te verzorgen. Gelukkig zijn vetplanten super easy in de verzorging. In de natuur groeien ze namelijk op plekken waar bijna geen regen valt. Maar juist daarom is het belangrijk om goed op dit plantje te letten, zodat je niet te veel water geeft, maar ook weer niet te weinig!

vetplant kamerplant plant
Bron: houseof_kar

1. Hoeveel water precies?

Je ziet het al aan de bladeren van de plant, een vetplant slaat zelf vocht op. Dit betekent dat het plantje heel lang zonder water kan. Geef daarom maar één keer in de vier weken water. Blijf wel regelmatig controleren of de bladeren niet verschrompelen. Zie je dat dat gebeurd, dan voel je even aan de aarde of die te vochtig of te droog is.

vetplant kamerplant plant

2. Hoe lichter, hoe beter!

In de zomer kunnen de plantjes prima buiten staan! Vetplanten houden namelijk van veel licht en vinden warme temperaturen heerlijk. Let er wel op dat je ze dan onder een afdakje zet, want een tropische bui kan ervoor zorgen dat ze verdrinken. Haal ze na de zomer gewoon weer naar binnen en je plantje is helemaal happy!

vetplant kamerplant plant
Bron: Greenbubble

3. Ja, ook verpotten!

Zodra het plantje zn eerste verjaardag viert, is het handig om hem te verpotten. Eens per jaar is een vetplant namelijk toe aan nieuwe verse potgrond. De nieuwe voedingsstoffen zorgen ervoor dat het plantje gezond blijft en langer leeft!

Zie ook:

- DIY: gatenplant stekken
- Dit zijn 5 voordelen van online planten bestellen!
- Zo verzorg je een rubberplant

 
 
Inspiratie

20x de leukste cadeaus voor vaderdag

geschreven door Rosa
20x de leukste cadeaus voor vaderdag

Binnenkort is het alweer vaderdag! Wil jij jouw vader deze dag in het zonnetje zetten, maar heb je geen inspiratie voor leuke cadeautjes? HomeDeco heeft, speciaal voor alle lieve vaders van Nederland, een keuze gemaakt uit de allerleukste vaderdagcadeaus waarmee je geheid punten gaat scoren bij j...

meer...