Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Zo verzorg je een vetplant!

geschreven door Demi
Zo verzorg je een vetplant!

Elke plant heeft andere verzorging nodig, dus het kan soms lastig zijn om verschillende planten in je interieur te verzorgen. Gelukkig zijn vetplanten super easy in de verzorging. In de natuur groeien ze namelijk op plekken waar bijna geen regen valt. Maar juist daarom is het belangrijk om goed op dit plantje te letten, zodat je niet te veel water geeft, maar ook weer niet te weinig!

vetplant kamerplant plant
Bron: houseof_kar

1. Hoeveel water precies?

Je ziet het al aan de bladeren van de plant, een vetplant slaat zelf vocht op. Dit betekent dat het plantje heel lang zonder water kan. Geef daarom maar één keer in de vier weken water. Blijf wel regelmatig controleren of de bladeren niet verschrompelen. Zie je dat dat gebeurd, dan voel je even aan de aarde of die te vochtig of te droog is.

vetplant kamerplant plant

2. Hoe lichter, hoe beter!

In de zomer kunnen de plantjes prima buiten staan! Vetplanten houden namelijk van veel licht en vinden warme temperaturen heerlijk. Let er wel op dat je ze dan onder een afdakje zet, want een tropische bui kan ervoor zorgen dat ze verdrinken. Haal ze na de zomer gewoon weer naar binnen en je plantje is helemaal happy!

vetplant kamerplant plant
Bron: Greenbubble

3. Ja, ook verpotten!

Zodra het plantje zn eerste verjaardag viert, is het handig om hem te verpotten. Eens per jaar is een vetplant namelijk toe aan nieuwe verse potgrond. De nieuwe voedingsstoffen zorgen ervoor dat het plantje gezond blijft en langer leeft!

Zie ook:

- DIY: gatenplant stekken
- Dit zijn 5 voordelen van online planten bestellen!
- Zo verzorg je een rubberplant

Tuin

tuinieren voor beginners

geschreven door Gabrielle
tuinieren voor beginners

De lente is eindelijk in aantocht en dat betekent dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken en je groene vingers aan het werk te zetten! Of je nu een balkon, een kleine patio of een ruime achtertuin hebt, lentetuinieren biedt een kans om te genieten van de buitenlu...

meer...