Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

DIY: gatenplant stekken

geschreven door Demi
DIY: gatenplant stekken

We kennen hem allemaal: de Monstera, of beter bekend als de gatenplant! Een prachtig trendy plant die steeds populairder wordt. Logisch, want de plant is een echte eyecatcher in je interieur door de unieke bladeren. Wil jij je verzorging skills to the next level brengen? Lees dan snel mee en na het lezen van deze blog kun jij zelf je gatenplant stekken!

Stap 1

Zodra de stengels van de gatenplant groot genoeg zijn, heeft de plant kleine luchtwortels aan zijn stengels. Om de plant goed te stekken moet je goed opletten waar deze luchtwortels precies zitten, daaronder (ongeveer 1 á 2 centimeter) snij je de stengel af. Zorg ervoor dat je geen gekarteld mes gebruikt, het liefst knippen met een schaar of snijden met een scherp mes.

monstera gatenplant stekken
Bron: Mama Botanica

Stap 2

Nu je de stengel hebt afgeknipt, is het belangrijk dat je de stengel in het water zet. Vul een vaas met lauwwarm water en zet de stengel erin. Zorg ervoor dat de wortel helemaal onder het water staat.

monstera gatenplant stekken
Bron: Linspiration

Stap 3

Als de wortels gegroeid zijn tot ongeveer vijftien centimeter, kun je de plant in de aarde zetten. Dit kan best lang duren, van aantal weken tot maanden(!) dus heb geduld en met de juiste verzorging wordt jouw gatenplant misschien ook wel zo groot als deze hieronder! (Of je shopt hem gewoon al in XXL versie, voor als je geen geduld hebt😉)

monstera gatenplant stekken
Bron: @jellinadetmar

Zie ook:
- Zo moet jij je gatenplant verzorgen
- Dit zijn 5 voordelen van online planten bestellen!
- Zo maak je van je slaapkamer een urban jungle

 
 

Shoppen: 20x de mooiste items met ribstof

geschreven door Julia
Shoppen: 20x de mooiste items met ribstof

Ribstof, ook wel bekend als corduroy of ribcord is de laatste jaren steeds populairder geworden. Zowel in de mode- als interieurwereld wordt deze stof veel toegepast. Ribstof is perfect voor de herfst en winter, want met dit zachte materiaal wordt je interieur meteen een stuk knusser. Het is daar...

meer...