Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Slaapkamer

Zo maak je van je slaapkamer een urban jungle

geschreven door Demi
Zo maak je van je slaapkamer een urban jungle

We zien het steeds vaker: een interieur vol met planten! Vooral in woonkamer is de urban jungle populair, maar nu zien we de trend ook vaker in de slaapkamer. Zo'n botanisch sfeertje combineert makkelijk met verschillende woonstijlen: Scandinavisch, minimalistisch, industrieel of bijvoorbeeld bohemien. In dit artikel laat ik je niet alleen genoeg inspiratiebeelden zien, maar laat je ook zien hoe je zo'n urban jungle thuis creëert.

Minimalistisch & botanisch

Deze slaapkamers bewijzen dat je deze look makkelijk kan creëren met verschillende woonstijlen. Ga je liever voor een minimalistische look met veel wit? Maak dan gebruik van veel neutrale kleuren in de slaapkamer, gecombineerd met natuurlijke materialen als wol, linnen of schapenvachtjes. Houd jij meer van een stoere look? Dan zijn grove materialen meer iets voor jou, gecombineerd met donkere en diepere kleuren.

slaapkamer urban jungle
Bron: onbekend

slaapkamer urban jungle
Bron: sabinelamet

Romantische plantenmuur

Heb jij een iets kleinere slaapkamer? Heb jij wat meer ruimte om de planten kwijt te kunnen? Geen probleem! Ook jij kan een urban jungle maken van je slaapkamer door de hoogte in te werken. Kies bijvoorbeeld voor gedroogde planten aan de muur voor een romantische look. Daarnaast zijn hangplanten ook altijd nog een goede oplossing!

slaapkamer urban jungle
Bron: Clem around the corner

slaapkamer urban jungle
Bron: Inspira Spaces

Combineer met pallets

Wil je de urban jungle look helemaal compleet maken? Dan is een bed op pallets onmisbaar! Door het houten bed, krijg jij bijna het idee dat je elke ochtend buiten wakker wordt. Heb jij nou geen groene vingers? Tegenwoordig zie je bijna geen verschil meer tussen kunstplanten en echt levende planten. Daarnaast is een botanisch behang of wandkleed ook altijd nog een goede oplossing!

slaapkamer urban jungle
Bron: Clem around the corner

slaapkamer urban jungle
Bron: Inspira Spaces

Zie ook:

- Dit zijn de oplossingen voor de meest voorkomende plantenproblemen
- Plantenliefhebber? Dan is dit iets voor jou!
- 5x trendy kamerplanten die niet giftig zijn voor je huisdier

 
 

Tips & tricks om geld te besparen bij het shoppen van je interieur

geschreven door Mara
Tips & tricks om geld te besparen bij het shoppen van je interieur

Ook zo dol op interieur en verander je vaak graag je inrichting? Met onderstaande tips vertellen wij je de ins & outs om geld te besparen tijdens het online shoppen van je interieur. Handig!Sfeerfoto: HuisjeinDrenthe via HomeDeco Binnenkijken Houd acties en deals in de gat...

meer...