Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Planten

Met deze tips overleven je kamerplanten de winter!

geschreven door Iboya
Met deze tips overleven je kamerplanten de winter!

Kamerplanten moet je in de winter anders verzorgen dan in de zomer. De korte, koude en donkere dagen zijn niet heel goed voor je planten. Je kamerplanten hebben moeite om te overleven tijdens de winter, maar met deze tips voorkom je dat je planten dood gaan!

planten woonkamer Bron: LoveinHome

Haal je planten weg bij de verwarming

Het is logisch dat je je verwarming aanzet met deze koude dagen, maar voor je kamerplanten is dat niet erg prettig. Als je planten te dicht bij de verwarming staan drogen ze namelijk uit. Planten met grote, dunne bladeren kun je daarom beter een stukje van je verwarming afzetten. Stevige plantjes als cactussen of vetplantjes kunnen wat beter tegen deze warmte. Die hoef je dus niet per se bij de verwarming weg te halen.

huiskamer_met_planten Bron: bohemianstylesideas

Zorg voor voldoende licht

Het is goed om je planten op een plek te zetten waar ze het meeste licht krijgen. Omdat het in de winter niet lang licht is en het niet zo sterk is krijgen je planten soms te weinig licht. Al het extra licht dat je kamerplanten krijgen in de winter is mooi meegenomen!

planten Bron: Interiorfun

Geef je planten minder water

Je planten hebben in de winter een stuk minder water nodig dan in de zomer. Je kamerplanten gaan namelijk in ‘ruststand’. Controleer of de grond droog is voordat je de plant weer water geeft. Het is handig om niet alleen aan het oppervlakte van de aarde te voelen maar ook wat dieper. Als je kamerplant te veel water heeft gekregen en de grond dus te nat is kunnen de wortels gaan rotten. Je kan dus beter iets te weinig water geven dan te veel.

woonkamer_met_planten Bron: Homedecorpin

Knip dode bladeren/takken af

Als je plant te weinig licht krijgt kan het voorkomen dat de takken van de plant lang worden maar dat de bladeren niet mee groeien. Dan heb je dus kleine blaadjes aan grote takken. Dat ziet er niet zo mooi uit. Knip dus de takken wat korter zodat het verschil niet zo groot wordt. Verder kan je de dode bladeren en takken gewoon verwijderen want dan hebben nieuwe bladeren en takken weer de ruimte om te groeien.

planten_en_kat Bron: Atmine

Verhoog de luchtvochtigheid

Doordat de verwarming aanstaat wordt de lucht droog in huis. Dit is niet zo goed voor je planten. Vooral tropische planten hebben hier last van. Om de luchtvochtigheid te verhogen in huis kan je bakjes water op de verwarming zetten.

kamerplanten Bron: LoveinHome

Bron hoofdfoto: Lesly Juarez on Unsplash

Zie ook:
- Zo moet je de populaire Scindapsus-plant stekken
- Dit zijn de top 5 luchtzuiverende planten van het moment
- 10 waterkokers die wél heel mooi in je keuken staan

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...