Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends

Zo moet je de populaire Scindapsus-plant stekken

geschreven door Rosa
Zo moet je de populaire Scindapsus-plant stekken

Mijn collega Demi schreef al eerder over deze razendpopulaire plant! De Binnenkijkers staan er vol mee en ook op Instagram en Pinterest kom je er niet meer omheen.

Deze kamerplant groeit ontzettend snel! En, hoe sneller de plant groeit, hoe eerder je kunt stekken. In deze blog leg ik je uit hoe je de Scindapsus stekt. Lees mee!

Deze plant is super makkelijk om te stekken. Hij maakt namelijk zelf zogenaamde luchtwortels aan. Dat zijn de bruine puntjes aan de steel, vaak aan de andere kant van het blad. Het enige wat je nodig hebt voor een stekje is een stukje stengel met meerdere blaadjes en luchtwortels.

scindapsus stekken Bron: Houseplantjournal

Gebruik een schone schaar of schoon, scherp mesje. Snij de stengel op ongeveer één centimeter boven een nieuw blad af. Je houdt op deze manier dus een stukje stengel over aan de onderkant van je nieuwe stekje.

Stekjes op water
Verwijder het onderste blaadje van het stekje zodat de stengel met luchtworteltje(s) in het water kan hangen. De bladeren mogen niet in het water hangen komen omdat er dan een kans bestaat dat de bladeren gaan rotten. scindapsus stekken Bron: Houseplantdictionary

Ververs het water wekelijks en je zult zien dat er binnen no time worteltjes beginnen te groeien. Als de wortels groot genoeg zijn kun je het stekje in de grond stoppen. Druk de potgrond niet te hard aan en gebruik bij voorkeur zaai- en stekgrond. Wil je straks een lekker volle plant? Zet dan meerdere stekjes bij elkaar in één pot.

Stekjes direct in de grond
Heb je geen zin om het stekje eerst op water te zetten? Dan kun je 'm ook direct in de potgrond stoppen. Je moet dan wel iets meer tijd, aandacht en liefde voor je stekje hebben. Dus als je niet bekend staat om je geduld zou ik 'm eerst een poosje laten wortelen op water ;-)!

scindapsus stekken Bron: Plantingman

Zie ook:
- Dit woonitem is dé musthave voor deze herfst en winter!
- Zo maak je je huis warm & knus deze herfst
- Zo verzorg je een Calathea

 
 
Woonkamer

Inspiratie: de mooiste interieurs met donkerblauwe wanden

geschreven door Rosa
Inspiratie: de mooiste interieurs met donkerblauwe wanden

Als je wél van donkere wanden houdt, maar zwart net iets te heftig vindt; kies eens voor donkerblauwe wanden. Donkerblauw staat ontzettend chique, helemaal in combinatie met metallic! Daarnaast is de kleur goed te combineren met een hoop andere kleuren. Bron: Alexander White...

meer...