Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10

Zo moet je de populaire Scindapsus-plant stekken

geschreven door Rosa
Zo moet je de populaire Scindapsus-plant stekken

Mijn collega Demi schreef al eerder over deze razendpopulaire plant! De Binnenkijkers staan er vol mee en ook op Instagram en Pinterest kom je er niet meer omheen.

Deze kamerplant groeit ontzettend snel! En, hoe sneller de plant groeit, hoe eerder je kunt stekken. In deze blog leg ik je uit hoe je de Scindapsus stekt. Lees mee!

Deze plant is super makkelijk om te stekken. Hij maakt namelijk zelf zogenaamde luchtwortels aan. Dat zijn de bruine puntjes aan de steel, vaak aan de andere kant van het blad. Het enige wat je nodig hebt voor een stekje is een stukje stengel met meerdere blaadjes en luchtwortels.

scindapsus stekken Bron: Houseplantjournal

Gebruik een schone schaar of schoon, scherp mesje. Snij de stengel op ongeveer één centimeter boven een nieuw blad af. Je houdt op deze manier dus een stukje stengel over aan de onderkant van je nieuwe stekje.

Stekjes op water
Verwijder het onderste blaadje van het stekje zodat de stengel met luchtworteltje(s) in het water kan hangen. De bladeren mogen niet in het water hangen komen omdat er dan een kans bestaat dat de bladeren gaan rotten. scindapsus stekken Bron: Houseplantdictionary

Ververs het water wekelijks en je zult zien dat er binnen no time worteltjes beginnen te groeien. Als de wortels groot genoeg zijn kun je het stekje in de grond stoppen. Druk de potgrond niet te hard aan en gebruik bij voorkeur zaai- en stekgrond. Wil je straks een lekker volle plant? Zet dan meerdere stekjes bij elkaar in één pot.

Stekjes direct in de grond
Heb je geen zin om het stekje eerst op water te zetten? Dan kun je 'm ook direct in de potgrond stoppen. Je moet dan wel iets meer tijd, aandacht en liefde voor je stekje hebben. Dus als je niet bekend staat om je geduld zou ik 'm eerst een poosje laten wortelen op water ;-)!

scindapsus stekken Bron: Plantingman

Zie ook:
- Dit woonitem is dé musthave voor deze herfst en winter!
- Zo maak je je huis warm & knus deze herfst
- Zo verzorg je een Calathea

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...