Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Een tuinset uitzoeken: welk materiaal kies je?

geschreven door Julia
Een tuinset uitzoeken: welk materiaal kies je?

In de zomer is een fijne tuinset een musthave. Of dit nou een eettafel met stoelen is of een loungebank. Door het grote aanbod kan het behoorlijk lastig zijn om er één te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende materiaalsoorten. Kan je wel wat meer informatie gebruiken wat betreft materiaalsoorten? In deze blog vertel ik over vier populaire materiaalsoorten en hun voor- en nadelen.

Kunststof

Kunststof tuinmeubelen hebben een moderne uitstraling. Kunststof is synthetisch materiaal. Deze meubels zijn vaak wat voordeliger dan tuinmeubelen gemaakt van andere materialen. Ze zijn licht van gewicht en daardoor makkelijk op te bergen in de winter. Kunststof is makkelijk schoon te houden en is redelijk bestand tegen het weer. Het kan goed tegen water, maar minder goed tegen UV-straling. Dit is één van de nadelen van kunststof. Door zonlicht kan het materiaal verkleuren en uiteindelijk bros worden. Je kunt dit voorkomen door ze in de schaduw te zetten en in de winter op te bergen.

kunststof tuinsetBron: huisje126 via HomeDeco Binnenkijken

Aluminium

Een andere populaire materiaalsoort qua tuinmeubelen is aluminium. Een aluminium tuinset geeft je tuin een moderne uitstraling. Aluminium heeft veel voordelen. Het is makkelijk te onderhouden, sterk, bestand tegen diverse weersomstandigheden en tegen UV-straling. Daardoor gaat het lang mee. Vind jij het leuk om regelmatig je tuin anders in te delen? Dan is dit materiaal het erg geschikt, omdat het weinig weegt en daardoor makkelijk te verplaatsen is. Een nadeel is dat het materiaal heet wordt in de zon. Maar wanneer je een aantal kussens op je loungeset legt, heb je hier geen last van.

aluminium tuinsetBron: lanterfant

Hout

Houd je meer van natuurlijke producten en wil je graag een natuurlijke en warme uitstraling in je tuin? Dan is hout een geschikte materiaalsoort. Hout is beter voor het milieu omdat het een hernieuwbare materiaalsoort is en goed te recyclen is. Een ander voordeel is dat het makkelijk te repareren is. Als je graag zo nu en dan je tuin een andere uitstraling geeft is hout heel geschikt, want dit kun je in elke gewenste kleur schilderen. Je hebt de keuze uit hardhout en naaldhout. Hardhout gaat het langst mee. Een nadeel van hout is dat het meer onderhoud vergt dan andere materialen. Tip: je houten tuintafel gaat langer mee als je er een waterdicht tafelkleed op legt ;-)

houten tuinsetBron: washplate via HomeDeco Binnenkijken

Wicker

Wicker bestaat uit gevlochten kunststof (polyethyleen) draden. Als je van de rotan-trend houdt, is dit materiaal perfect omdat het heel erg op rotan lijkt. In tegenstelling tot echt rotan heeft wicker minder onderhoud nodig. Het is net als aluminium licht van gewicht, UV- en weerbestendig en sterk. Hierdoor kan het het hele jaar buiten blijven staan. Wel is het goed om er 's winters een hoes omheen te doen, dan gaat het twee keer zo lang mee. Tot slot is dit materiaal makkelijk schoon te houden. Een nadeel van wicker is dat het wat minder natuurlijk oogt, omdat het niet van natuurlijk materiaal gemaakt is. Verder moet je goed op de kwaliteit letten. Wicker van lage kwaliteit gaat een stuk minder lang mee dan van hoge kwaliteit.

wicker tuinsetBron: designlovefest

Zie ook:
-Zo creëer je een Ibiza tuin in 5 stappen
-Zo kan jij je eigen moestuin aanleggen
-Zo creëer je een gezellige eetplek in de tuin

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...