Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Tuin

Zo creëer je een Ibiza tuin in 5 stappen

Zo creëer je een Ibiza tuin in 5 stappen

Ben je op zoek naar een ontspannen, boho-geïnspireerde sfeer in je tuin? Dan is een Ibiza-stijl tuin wellicht iets voor jou! Met de juiste elementen en materialen kun je een prachtige buitenruimte creëren waar je kunt ontspannen en genieten van het mooie weer. In deze blog bespreken we vijf stappen die je kunt nemen om een Ibiza-stijl tuin te creëren. Van het kiezen van de juiste meubels en accessoires tot het creëren van een mediterrane sfeer, we geven je handige tips en tricks om jouw eigen stukje Ibiza thuis te realiseren.

1. Lopen op natuurlijke materialen

ibiza-stijl-achtertuinBron: Wonen_en_meer_bij_veer via HomeDeco Binnenkijken

De basis van elke tuin wordt gevormd door de vloer. In tuinen met de Ibiza-sfeer zie je vaak grind in een lichte kleur in combinatie met beton of een houten vlonder. Hiermee creëer je een neutrale basis. Het voordeel van grind is dat de kans op wateroverlast kleiner is dan met tegels. Daarnaast laat grind veel water door wat weer goed is voor al het groen in jouw tuin!

achtertuin-veranda-grindBron: Wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken




 

2. In en uit de zon

Een belangrijk kenmerk van Ibiza is natuurlijk de zon. Daarom mag zonwering niet ontbreken in een Ibiza tuin. Wat je vaak ziet is een overkapping van rieten matten, of een schaduwdoek. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een parasol. Kies een parasol met een vrolijk kleurtje en leuke fransjes voor het echte vakantiegevoel.

schaduwdoek-eethoek-tuinBron: Huisnummer19 via HomeDeco Binnenkijken




 

3. Kleuren & materialen

Kleuren en materialen zijn essentieel voor het creëren van een Ibiza-stijl tuin. In deze tuinstijl zie je vooral natuurlijke materialen terugkomen, zoals rotan, hout en bamboe. Deze materialen geven de tuin een organische uitstraling en brengen de natuur naar binnen. De kleuren die het beste passen bij een Ibiza-stijl tuin zijn warme en aardse tinten, zoals zandkleurig beige, terracotta, diepbruin en olijfgroen. Ook wit is een belangrijke kleur in deze stijl, het zorgt voor een frisse en heldere uitstraling. Een combinatie van deze kleuren en materialen zorgt voor een rustgevende, mediterrane sfeer in jouw eigen achtertuin.

bohemian-tuinBron: Svermeulen_ via HomeDeco Binnenkijken




 

4. Meubels om in te relaxen

Een fijne loungeplek is essentieel in een Ibizatuin. Denk aan een loungebank, maar ook een hangmat en een hangstoel geven jouw tuin echt de Ibiza-sfeer. Maak de loungehoek af met een houten salontafel, een buitenvloerkleed, kussens en accessoires van natuurlijke materialen.

bamboe-tuinsetBron: Interior_canalhouse via HomeDeco Binnenkijken




 

5. Groen in de tuin

Om je tuin nog meer een mediterraans tintje te geven, kan je tot slot planten toevoegen. Je kunt ze echt in de grond zetten maar kunt ook gewoon een aantal potten neerzetten met grote planten. Denk aan cactussen, olijfbomen of palmsoorten. Als je geen echte planten wilt, kun je ook denken aan pampaspluimen of kunstplanten.

olijfbomen-zitkuil-achtertuinBron: Babette28 via HomeDeco Binnenkijken




 

Maak gebruik van siertegels

Siertegels zijn dit seizoen helemaal hot! Dit zijn kleine tegels met leuke prints erop gedrukt. Deze kun je mooi gebruiken om een bepaalde hoek te accentueren. Bij HomeDeco hebben we veel hippe siertegels die perfect het Ibiza sfeertje nabootsen.

Zie ook:
- Inspiratie: tuinen met een Balinese stijl
- 24x Buitenverlichting voor de perfecte sfeer
- Tover je tuin om met deze budget decoraties

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...