Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Tuin

Zo creëer je een Ibiza tuin in 5 stappen

geschreven door Julia
Zo creëer je een Ibiza tuin in 5 stappen

Ben jij weleens op Ibiza geweest en ben je helemaal gek op de sfeer? Of ben je er nooit geweest maar word je enthousiast van alle mooie inspiratieplaatjes? Deze Ibiza-sfeer kun je gewoon naar je eigen tuin halen. Ik vertel je in deze blog hoe je een Ibiza tuin kunt creëren in slechts 5 stappen.

1. Vloer

De basis van elke tuin wordt gevormd door de vloer. In tuinen met de Ibiza-sfeer zie je vaak grind in een lichte kleur in combinatie met beton of een houten vlonder. Hiermee creëer je een neutrale basis. Het voordeel van grind is dat de kans op wateroverlast kleiner is dan met tegels.

tuin ibizasfeerBron: leroymerlin

2. Zonwering

Een belangrijk kenmerk van Ibiza is natuurlijk de zon. Daarom mag zonwering niet ontbreken in een Ibiza tuin. Wat je vaak ziet is een overkapping van rieten matten, of een schaduwdoek (zoals op de foto hierboven). Natuurlijk kun je ook kiezen voor een parasol. Ga hierbij het liefst voor een lichte, neutrale kleur.

tuin ibizasfeerBron: joliplace

3. Kleuren & materialen

Een kenmerk van een tuin met Ibiza-sfeer is dat deze rust uitstraalt. Dit komt onder andere door de neutrale kleuren. Met een witte basis zit je helemaal goed. Voeg hier grijstinten en/of bruintinten aan toe. Ook de natuurlijke materialen dragen bij aan de rust. Denk aan rotan en hout. Naast dat je dit kunt doorvoeren in de meubels, kun je ook denken aan de schutting. Een rieten schutting of schutting van robuust hout zal het Ibiza-gevoel versterken.

tuin ibizasfeerBron: nancypolman via HomeDeco

4. Meubels & accessoires

Een fijne loungeplek is essentieel in een Ibizatuin. Denk aan een loungebank, maar ook een hangmat en een hangstoel geven jouw tuin echt de Ibiza-sfeer. Maak de loungehoek af met een houten salontafel, een buitenvloerkleed, kussens en accessoires van natuurlijke materialen.

tuin ibizasfeerBron: soniad via HomeDeco

5. Planten

Om je tuin nog meer een mediterraans tintje te geven, kan je tot slot planten toevoegen. Je kunt ze echt in de grond zetten maar kunt ook gewoon een aantal potten neerzetten met grote planten. Denk aan cactussen, olijfbomen of palmsoorten. Als je geen echte planten wilt, kun je ook denken aan pampaspluimen of bijvoorbeeld kunstplanten.

tuin ibizasfeerBron: paulinaarcklin

Zie ook:
-Zo creëer je een strandgevoel in de tuin
-Inspiratie: tuinen met een Balinese stijl
-Zo creëer je een gezellige eetplek in de tuin

 
 

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door Julia
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huis vlekkeloos verloopt, vertel ik in deze blog over de 5 veelgemaakte fouten die je ...

meer...