Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Een hondvriendelijk interieur zonder in te leveren op stijl

geschreven door Marie-Louise
Een hondvriendelijk interieur zonder in te leveren op stijl

Modderige pootafdrukken op je vloerkleed, plukken haar op je nieuwgekochte sierkussens en dekens waar je bijna je nek over breekt; deze fenomenen zullen hondeneigenaren niet onbekend in de oren klinken. Helaas gaat een Instagramwaardig interieur en het liefhebben van een hond (in huis) niet altijd hand in hand. Ter ere van Wereld Hondendag geven wij je vandaag vijf tips voor een hondvriendelijk interieur zonder in te leveren op stijl!

tips hondvriendelijk interieur Bron: marjoleinbouhuizen via HomeDeco Binnenkijken

1. Bewaar de hondenspullen op een vaste plek

Jouw trouwe viervoeter verdient natuurlijk al het hondenspeelgoed van de wereld, maar laten we eerlijk zijn... Jouw interieur verdient het tegenovergestelde. Zorg daarom dat je alle halsbanden, borstels en speeltjes opbergt op een vaste plek die uit het zicht is. Een mooie houten opbergkist of geweven mand is hier een stijlvolle oplossing voor.

hondenspullen op vaste plek bewarenBron: Cole Keister

2. Kies een kleurenpalet, óók voor de hondenspullen

Van de muurkleur tot aan de meubels en van de accessoires tot aan de verlichting, alles is tot in de puntjes door jou uitgekozen vanuit een weloverwogen kleurenpalet. Het zou zonde zijn als je vervolgens hier en daar neonkleurige hondenspeeltjes ziet rondslingeren. Deze speeltjes zullen in de praktijk geregeld te zien zijn in je woonkamer, dus dan kun je deze net zo goed meenemen in het gekozen kleurenschema, toch?

kleurenpalet interieur hondenspullen Bron: 2L Home & Garden

3. Verwerk een hondenkussen in het interieur

'Een goed opgevoede hond gaat in de hondenmand'; menig hondeneigenaar weet dat dit meer fabel dan feit is. Honden kiezen nou eenmaal negen van de tien keer voor de meest comfortabele plek in het huis - en laat dat nou net ook jouw favoriete plekje op de bank zijn. En wij dierenliefhebbers laten het maar wat graag toe. Maar het is het proberen waard om een hondenkussen in het interieur te verwerken! Ben je nog op zoek naar een mooi kussen? In deze blog hebben wij de leukste manden en kussens voor je uitgezocht!

hondenkussen verwerken interieur poef gebreidBron: Katja Bayer

4. Vachtverzorging is key

Wist jij dat de vacht van honden tot zeshonderd (!) haren per centimeter kunnen bevatten?! Drie keer raden hoeveel er hiervan dagelijks loslaten - in jouw interieur. We besparen je de details. Daarbij laten deze haren vaak onaangename geuren achter in huis. Zorg daarom dat de vachtverzorging spic en span is. Dit betekent flink borstelen en ook een conditioningspray is geen overbodige luxe. Dit zorgt voor een verfrissende geur en houdt de vacht en huid in topconditie!

vachtverzorging hond hondvriendelijk interieurBron: 2L Home & Garden

5. Dekens zijn onmisbaar

Als hondeneigenaar zijn dekens je beste vriend als het op styling aankomt. Gelukkig zijn plaids en dekens helemaal niet onaangenaam om naar te kijken! Kies een exemplaar dat bij jouw gekozen kleurenpalet past en ga voor dekens die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Deze zijn over het algemeen sterker en gaan dan ook langer mee.

dekens diervriendelijk interieur Bron: Matthew Henry

Zie ook:
- Een huisdiervriendelijk interieur
- De leukste mandjes en kussens voor jouw hond
- De handigste en leukste items voor je huisdier

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...