Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Een huisdiervriendelijk interieur

geschreven door Iris
Een huisdiervriendelijk interieur

Wij zijn dol op onze diertjes! Je deelt lief en leed met je huisdier en het is zó gezellig om een lieve viervoeter om je heen te hebben in huis. Maar: dat zie je waarschijnlijk ook terug in je interieur.. Oeps! Gelukkig zijn er een aantal handige tips die jouw interieur mooi én huisdiervriendelijk maken. In deze blog lees je dan ook precies hoe je jouw interieur huisdiervriendelijk kunt stylen.

interieur-met-huisdieren-kattenBron: ons_huisje via HomeDeco Binnenkijken

Materiaalkeuze

We geven direct de meest waardevolle tip: schaf geen meubels aan met een geweven stofje. Vooral als je een kat - of meerdere katten - in huis hebt. Het geweven stofje is heel verleidelijk om als krabpaal te gebruiken. Je kunt daarom beter kiezen voor velvet - wat helemaal trendy is - of voor ribstof. Deze stoffen zijn zacht en door de korte haartjes van de stof kunnen de nagels niet 'lekker' blijven hangen. Dus: krabpaal-proof.

Houten stoelen bij de eettafel zijn ook een heel goede keus. Hier kan niks mee gebeuren, je ziet er niks op en je kunt ze altijd nog een ander kleurtje geven als je daar zin in hebt.

Ben je niet zo'n fan van velvet of ribstof, dan is (kunst)leer ook nog een optie. Bij (kunst)leer kan je huisdier namelijk ook niet met zijn of haar nagels in de stof hangen. Houd wel in gedachten dat écht leer niet volledig krasvrij is. Sommige kunstleren alternatieven zijn gelukkig wel krasvrij en zijn vaak ook bestendiger tegen vlekken. Tip voor geurtjes: (Kunst)leren meubels absorberen nagenoeg geen geuren. Wil je toch graag een stoffen meubels, dan kun je het beste kiezen voor een synthetische stof of leg er een schapenvachtje of plaid op.

interieur-met-huisdieren-kattenBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Matching kleuren

Als je huisdier (veel) haren verliest, kies dan vooral voor kleuren die matchen bij de kleur je huisdier. Hierdoor vallen de haren minder op. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen hoe een zwarte vloer met een witte kat eruit ziet... ;-) Houd het daarnaast ook makkelijk voor jezelf door te kiezen voor een onderhoudsvriendelijke vloer, zoals laminaat met een houtlook. Daarnaast is het een goed idee om kabels weg te werken, zodat daar niks mee kan gebeuren.

interieur-met-huisdieren-kattenBron: marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

Plantje hier, plantje daar

Let op met (kamer)planten. Sommige planten kunnen namelijk giftig zijn voor dieren. Check dit altijd even van te voren voordat je planten aanschaft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een palm, een bromelia of een varen.

tafel-met-plantenBron: walthera via HomeDeco Binnenkijken

Vloerkleed

Laat je niet tegenhouden om een mooi vloerkleed neer te leggen. Een laagpolig kleed is gemakkelijker schoon te maken en te stofzuigen, maar als je een kat hebt kun je het beste kiezen voor een hoogpolig kleed. Daar zie je de eventuele krabsporen niet of nauwelijks. Kies een vloerkleed van een formaat dat je gemakkelijk op kunt rollen en meenemen naar buiten voor een stevige klopbeurt. Wel raden wij je aan om dit pas aan te schaffen als je huisdier zindelijk is ;).

licht-interieur-houten-meubels-vloerkleed Bron: soohme_ via HomeDeco Binnenkijken

In de huisdier-hoek

Je hoeft natuurlijk niet een compleet diervriendelijk interieur te realiseren. Je kunt de bovengenoemde tips ook deels meenemen en bijvoorbeeld kiezen om één hoekje tot 'huisdierhoekje' om te toveren. Hier kan je huisdier dan alles vinden wat van hem of haar is. Hierdoor is het minder snel rommelig en chaotisch in huis en kun je het ook gemakkelijk schoon en netjes houden.

overig-hoekje-hondBron: sitahauptmeijer via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- De leukste items voor je huisdier
- Dit zijn de favoriete plekjes van huisdieren
- Deze 5 kamerplanten zijn volledig veilig voor jouw huisdier

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...