Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Een luxe interieur herken je zó

geschreven door Zuen
Een luxe interieur herken je zó

Binnen een luxe woonstijl komen verschillende woonstijlen samen. Zo vormen klassiek en modern een mooie combi, maar kun je ook een industrieel interieur een luxe uitstraling geven. Een luxe woonstijl bestaat uit donkere tinten, chique materialen en straalt toch gezelligheid uit. Wil jij weten hoe jij deze té gekke woonstijl kunt herkennen? In deze blog laten wij jou namelijk 4 kenmerken van de luxe woonstijl zien!

Kleuren

De kleuren die je binnen de luxe woonstijl tegenkomt, zijn voornamelijk donkere, diepe kleuren. Denk aan diepblauw, olijfgroen, bordeaux rood. Deze vormen een mooie combinatie met aardetinten zoals taupe en greige. Lichte kleuren zul je niet veel tegenkomen. Door het gebruik van 'rijke' kleuren krijg je die chique, luxe uitstraling. Deze diepe kleuren zorgen voor een warm gevoel binnen het interieur. Vandaar dat de luxe woonstijl donker is, maar absoluut niet grauw!

luxe-interieurBron: Jean-Philippe Delberghe




 

Stoffen

Binnen de luxe woonstijl kom je uiteraard veel luxe stoffen tegen. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van fluweel. Denk aan een fluwelen bank, poef of eetkamerstoel. Door het toevoegen van fluweel (ook wel velvet) in de kamer, zorgt dit al gauw voor dat luxe gevoel. Andere luxe stoffen die kenmerkend zijn, zijn bijvoorbeeld satijn of linnen.

luxe-interieurBron: Nathan Van Egmond




 

Meubels

In een luxe interieur zijn de meubels kenmerkend. Meubels gemaakt van donker hout zijn veel te vinden binnen een luxe interieur. Over elk meubelstuk binnen deze woonstijl is goed nagedacht, waardoor het die charmante uitstraling krijgt. De meubels binnen deze woonstijl kun je in twee woorden samenvatten: uniek en elegant.

luxe-interieurBron: Mateo Fernández




 

Gouden details

Als laatste kun je de luxe woonstijl herkennen door de gouden details. Zeker wanneer er veel donkere kleuren worden gebruikt, vallen de gouden details extra op. Doordat dit op een subtiele manier wordt gedaan, zorgt dit voor de luxe look. Maar let op: wanneer er te veel gebruik wordt gemaakt van goud, kan dit al snel kitscherig worden.

luxe-interieurBron: Usman Mehmood



golden tea pot
Household Hardware

 

Zie ook:
- Afwisseling in je interieur met Irma
- Met deze 4 tips creëer je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer
- Glam up je huis met luxe verlichting

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...