Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Fan van zwart? Zo verwerk je zwarte accenten in je tuin!

geschreven door julia_

Fan van zwart? Zo verwerk je zwarte accenten in je tuin!

Dat zwart populair is in het interieur, is al jaren bekend. Het blijft echter niet bij het interieur, want we zien de kleur ook steeds vaker terugkomen in de tuin. Wanneer je zwart in je interieur hebt verwerkt en dit ook buiten toepast, betrek je de tuin meer bij je interieur en maak je er één geheel van. Wil jij ook zwarte accenten in je tuin? Hieronder vertel ik op welke drie manieren je deze kleur kunt toepassen.

1. Zwarte meubels en accessoires

Wil jij zwart toepassen, maar wil je niet dat het gaat overheersen? Ga dan voor zwarte accessoires of meubels. Denk aan een tuinbank, tuintafel of bloempotten. In welke mate het overheersend is hangt ook af van of de meubels opengewerkt zijn (zoals de bank hieronder) of niet. Of ga voor een buitenkleed waar een zwart patroon in verwerkt is. Dit is iets subtieler.

tuin met zwarte meubels Bron: siefshome

tuin met zwarte meubels Bron: studio8en70

2. Zwarte bloemen en planten

Zwarte bloemen en planten zien we nog niet zoveel in tuinen terugkomen en dat is echt een gemiste kans, want ze staan erg stijlvol. Hieronder is gekozen voor zwarte viooltjes. Deze zijn te combineren met allerlei kleuren bloempotten. Natuurlijk kun je ook voor zwarte planten gaan in plaats van bloemen. Denk bijvoorbeeld aan Black Dragon of zwarte bamboe. Er zijn vele mogelijkheden.

tuin met zwarte bloemen Bron: wendy_studiozinnig

3. Zwarte schutting

Hiermee kun je echt een statement maken in je tuin. Een zwarte schutting is overdag stijlvol en 's avonds sfeervol. Vooral als je er lampjes aan hangt. Je kunt ervoor kiezen om de hele schutting te verven, maar kunt natuurlijk ook bepaalde delen verven, zoals bij de tweede foto hieronder. Ga voor een sterk contrast door witte meubels neer te zetten voor de schutting, zoals witte tuinstoelen of een loungeset met witte bekleding. Een subtieler contrast creëer je met houten of rotan meubels.

tuin met zwarte schutting Bron: huisje126

tuin met zwarte schutting Bron: fenjainterieur

tuin met zwarte schutting Bron: maaike_jans

tuin met zwarte schutting Bron: marjoleinbouhuijzen

Zie ook:
-Top 5 Binnenkijker Awards 2019 categorie tuin & balkon
-16x de leukste sierkussens om je tuin (of balkon) op te fleuren
-Een zwarte muur in de woonkamer, durf jij het aan?

 
 
16 Sinterklaascadeautjes boven €50 voor interieurliefhebbers
16 Sinterklaascadeautjes boven €50 voor interieurliefhebbers
geschreven door mara

16 Sinterklaascadeautjes boven €50 voor interieurliefhebbers

Sinterklaas is weer in het land, dus dat betekent dat je weer los kunt gaan met cadeautjes kopen voor je geliefden. Wij helpen je graag een handje. Daarom hebben we 16 leuke sintcadeautjes op een rijtje gezet boven de €50. Meer cadeau-inspiratie opdoen? Klik dan hier.

meer...