Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Tuin

Fan van zwart? Zo verwerk je zwarte accenten in je tuin!

geschreven door Julia
Fan van zwart? Zo verwerk je zwarte accenten in je tuin!

Dat zwart populair is in het interieur, is al jaren bekend. Het blijft echter niet bij het interieur, want we zien de kleur ook steeds vaker terugkomen in de tuin. Wanneer je zwart in je interieur hebt verwerkt en dit ook buiten toepast, betrek je de tuin meer bij je interieur en maak je er één geheel van. Wil jij ook zwarte accenten in je tuin? Hieronder vertel ik op welke drie manieren je deze kleur kunt toepassen.

1. Zwarte meubels en accessoires

Wil jij zwart toepassen, maar wil je niet dat het gaat overheersen? Ga dan voor zwarte accessoires of meubels. Denk aan een tuinbank, tuintafel of bloempotten. In welke mate het overheersend is hangt ook af van of de meubels opengewerkt zijn (zoals de bank hieronder) of niet. Of ga voor een buitenkleed waar een zwart patroon in verwerkt is. Dit is iets subtieler.

tuin met zwarte meubelsBron: siefshome via HomeDeco Binnenkijken

tuin met zwarte meubelsBron: studio8en70 via HomeDeco Binnenkijken

2. Zwarte bloemen en planten

Zwarte bloemen en planten zien we nog niet zoveel in tuinen terugkomen en dat is echt een gemiste kans, want ze staan erg stijlvol. Hieronder is gekozen voor zwarte viooltjes. Deze zijn te combineren met allerlei kleuren bloempotten. Natuurlijk kun je ook voor zwarte planten gaan in plaats van bloemen. Denk bijvoorbeeld aan Black Dragon of zwarte bamboe. Er zijn vele mogelijkheden.

tuin met zwarte meubelsBron: wendy_studiozinnig via HomeDeco Binnenkijken

3. Zwarte schutting

Hiermee kun je echt een statement maken in je tuin. Een zwarte schutting is overdag stijlvol en 's avonds sfeervol. Vooral als je er lampjes aan hangt. Je kunt ervoor kiezen om de hele schutting te verven, maar kunt natuurlijk ook bepaalde delen verven, zoals bij de tweede foto hieronder. Ga voor een sterk contrast door witte meubels neer te zetten voor de schutting, zoals witte tuinstoelen of een loungeset met witte bekleding. Een subtieler contrast creëer je met houten of rotan meubels.

tuin met zwarte meubelsBron: huisje126 via HomeDeco Binnenkijken

tuin met zwarte meubelsBron: fenjainterieur via HomeDeco Binnenkijken

tuin met zwarte meubelsBron: maaike_jans via HomeDeco Binnenkijken

tuin met zwarte meubelsBron: marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-4 manieren om een zwarte schutting te stylen
-Shop the look: Scandinavisch en Boheems terras met zwarte decoratie
-Shop the look: kleurrijke keuken met zwarte details

 
 
Binnenkijken

Binnenkijken: klein Spaans appartement met uitzicht op zee

geschreven door Julia
Binnenkijken: klein Spaans appartement met uitzicht op zee

Vandaag kijken we binnen in een klein appartement dat zich bevindt in Spanje, aan de Costa Brava. Het meest bijzondere aan het appartement is het terras met uitzicht op zee. Dit uitzicht is bijna vanuit elke ruimte van het huis te bewonderen. Benieuwd naar het interieur? Kijk dan snel verder! Woo...

meer...