Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Tuin

Fan van zwart? Zo verwerk je zwarte accenten in je tuin!

geschreven door Julia
Fan van zwart? Zo verwerk je zwarte accenten in je tuin!

Dat zwart populair is in het interieur, is al jaren bekend. Het blijft echter niet bij het interieur, want we zien de kleur ook steeds vaker terugkomen in de tuin. Wanneer je zwart in je interieur hebt verwerkt en dit ook buiten toepast, betrek je de tuin meer bij je interieur en maak je er één geheel van. Wil jij ook zwarte accenten in je tuin? Hieronder vertel ik op welke drie manieren je deze kleur kunt toepassen.

1. Zwarte meubels en accessoires

Wil jij zwart toepassen, maar wil je niet dat het gaat overheersen? Ga dan voor zwarte accessoires of meubels. Denk aan een tuinbank, tuintafel of bloempotten. In welke mate het overheersend is hangt ook af van of de meubels opengewerkt zijn (zoals de bank hieronder) of niet. Of ga voor een buitenkleed waar een zwart patroon in verwerkt is. Dit is iets subtieler.

tuin met zwarte meubelsBron: siefshome via HomeDeco Binnenkijken

tuin met zwarte meubelsBron: studio8en70 via HomeDeco Binnenkijken

2. Zwarte bloemen en planten

Zwarte bloemen en planten zien we nog niet zoveel in tuinen terugkomen en dat is echt een gemiste kans, want ze staan erg stijlvol. Hieronder is gekozen voor zwarte viooltjes. Deze zijn te combineren met allerlei kleuren bloempotten. Natuurlijk kun je ook voor zwarte planten gaan in plaats van bloemen. Denk bijvoorbeeld aan Black Dragon of zwarte bamboe. Er zijn vele mogelijkheden.

tuin met zwarte meubelsBron: wendy_studiozinnig via HomeDeco Binnenkijken

3. Zwarte schutting

Hiermee kun je echt een statement maken in je tuin. Een zwarte schutting is overdag stijlvol en 's avonds sfeervol. Vooral als je er lampjes aan hangt. Je kunt ervoor kiezen om de hele schutting te verven, maar kunt natuurlijk ook bepaalde delen verven, zoals bij de tweede foto hieronder. Ga voor een sterk contrast door witte meubels neer te zetten voor de schutting, zoals witte tuinstoelen of een loungeset met witte bekleding. Een subtieler contrast creëer je met houten of rotan meubels.

tuin met zwarte meubelsBron: huisje126 via HomeDeco Binnenkijken

tuin met zwarte meubelsBron: fenjainterieur via HomeDeco Binnenkijken

tuin met zwarte meubelsBron: maaike_jans via HomeDeco Binnenkijken

tuin met zwarte meubelsBron: marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-4 manieren om een zwarte schutting te stylen
-Shop the look: Scandinavisch en Boheems terras met zwarte decoratie
-Shop the look: kleurrijke keuken met zwarte details

 
 
Accessoires

Op deze deurmatten wil jij je voeten wel vegen

geschreven door Sita
Op deze deurmatten wil jij je voeten wel vegen

Midden in de winter zijn natte dagen heel gewoon. Een deurmat is dan ook niet overbodig! Bovendien is dit vaak het eerste wat mensen zien wanneer ze je woning binnentreden, dus wat dacht je van een beetje uitsloven? Ik laat je de 24 leukste deurmatten zien, zodat jij (en visite) je voeten wel wi...

meer...