Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Tuin

4 manieren om een zwarte schutting te stylen

geschreven door Julia
4 manieren om een zwarte schutting te stylen

Steeds meer mensen besluiten om hun schutting zwart te schilderen. Een reden om hiervoor te kiezen is omdat het een stijlvolle en chique uitstraling heeft. Daarnaast komen je planten extra mooi tot hun recht door de zwarte achtergrond. Veel mensen denken dat een zwarte schutting de tuin kleiner laat lijken, maar het tegenovergestelde is waar! Een zwarte schutting valt veel minder op, waardoor de tuin groter lijkt. Ben jij al enthousiast? Hieronder laat ik je wat inspiratiebeelden zien en vertel ik je hoe je een zwarte schutting kunt stylen.

Natuurlijke materialen

De eerste manier om je zwarte schutting te stylen is door middel van natuurlijke materialen. Vooral natuurlijke materialen met een warme kleur staan mooi. Denk bijvoorbeeld aan hout. De combinatie van zwart en hout zorgt voor een industriële look. Zwart en rotan zorgt voor een bohemien look. Ook kun je denken aan de materialen jute en zeegras.

zwarte schuttingBron: marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

zwarte schuttingBron: kylamagrathinteriors

Witte accessoires

Wat ook erg mooi is, is om je zwarte schutting te combineren met witte accessoires. Door het grote contrast vallen deze extra op. Denk aan witte tuinmeubels, witte kussens, tuinposters, lampionnen etcetera. Niet alleen witte accessoires, maar ook witte bloemen zullen prachtig staan. Deze kleurcombinatie kan voor een chique en klassieke look zorgen in je tuin.

zwarte schuttingBron: noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken

zwarte schuttingBron: by_maaikejans via HomeDeco Binnenkijken

Planten

Planten komen extra mooi uit op een zwarte achtergrond. Ze lijken daardoor nóg groener. Ga bijvoorbeeld voor planten in potten, struiken of hangplanten. Ook leuk is het om een zwart metalen rek aan de schutting te bevestigen en hier planten aan te hangen. Daarnaast kun je ook denken aan accessoires met een afbeelding van planten/bladeren. Zo creëer je een echte tropische sfeer in je tuin.

zwarte schuttingBron: marks_and_rowe_interiors

zwarte schuttingBron: leroymerlin

Felle kleuren

Voor een vrolijke uitstraling kun je het zwart ook combineren met felle kleuren. Dit kan zowel in de vorm van accessoires en meubels als bloemen. Hoe gezellig ziet de tuin hieronder eruit! Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Als je bang bent dat het te druk wordt, kun je ook beginnen met bijvoorbeeld drie gekleurde accessoires en er steeds eentje aan toevoegen als je nog meer kleur wilt.

zwarte schuttingBron: melaniejadedesign

Zie ook:
-Een tuinset uitzoeken: welk materiaal kies je?
-Zo creëer je een strandgevoel in de tuin
-Shop the look: Scandinavisch en Boheems terras met zwarte decoratie

 
 
Planten

Dit zijn de kamerplanten die in de zon kunnen staan

geschreven door Maartje
Dit zijn de kamerplanten die in de zon kunnen staan

Iedere plant heeft andere verzorging nodig. De ene moet je meer water geven dan de andere. En sommige planten houden er wel van om lekker in het zonnetje gezet te worden, maar lang niet allemaal. Wanneer je een plant in de zon zet die er niet zo goed tegen kan, zul je dit vrij snel zien. De randj...

meer...