Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Gastblog

Gastblog: Chantal van Wonenbijchan

Gastblog: Chantal van Wonenbijchan

Hey! Let’s meet!

Ik ben Chantal, ook wel wonenbijchan. Je kunt mij een echte interieurjunkie noemen. Ik ben gek op interieur, een echte kletskous en draai mijn hand niet om voor een toffe DIY, make-over of schilderklus in huis. Binnenkort mag ik gaan beginnen aan mijn meeste bijzondere project in huis, namelijk de babykamer! Samen met mijn man Wouter verwachten wij in september 2021 een wondertje.

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik bezig met interieur, vroeger stapte ik regelmatig op de fiets naar de lokale bouwmarkt en schilderde ik mijn zolderkamer van paars naar appeltjesgroen met rood. Inmiddels zijn mijn kleuren in huis wat rustig geworden en kies ik liever voor naturel. Regelmatig heb ik geprobeerd om kleur toe te voegen, zoals bijvoorbeeld Vintage Roze in de slaapkamer. Het stond superleuk, máár het creëerde onrust in mijn hoofd. Inmiddels ben ik er dus achter dat dit niet mijn ding is. In andere huizen vind ik het altijd heel tof staan! Mijn stijl in huis is niet één woord samen te vatten, het is een mooie mix tussen Scandinavisch en de Ibiza bohemien stijl.

Chantal-woonkamer Bron: Wonenbijchan via HomeDeco Binnenkijken

In 2017 zijn mijn voelsprieten zich verder gaan verspreiden op interieurgebied. Ik ontdekte namelijk het – inmiddels welbekende – platform Instagram en begon hier ook mijn eigen interieuraccount, welke inmiddels is gegroeid tot mijn eigen platform waar ik mijn creativiteit kan delen op het gebied van DIY’s, make-overs, shoptips en kletspraatjes!

Noem mij maar impulsief…

Vaak zijn mijn ideeën best impulsief en moet het gelijk gedaan worden. Twijfelen over een kleur op de muur? Dat komt niet in mijn woordenboek voor, ik weet heel goed wat ik wil. Ik hak snel knopen door en als ik een kleur tof vind dan zit deze het liefst gisteren nog op de muur. Misschien is het ook heel veel geluk hebben dat ik iets heel snel kan visualiseren en ik kan je vertellen dat is soms best wel eens lastig vertellen aan een man thuis die dit niet kan. Gelukkig is Wouter heel makkelijk en gelooft hij mij als ik het beeld in mijn hoofd heb en zeg dat het er tof uit gaat zien!

Chantal-keuken Bron: Wonenbijchan via HomeDeco Binnenkijken

Laatst liep ik bijvoorbeeld naar boven toe om de was op te gaan hangen. Ik stond op de trap en dacht: “dit verdient een make-over”! Zo gezegd zo gedaan, diezelfde avond zat mijn online winkelmand vol met zwarte spuitverf voor de trapleuningen en een toffe kleur voor de lambrisering. De volgende dag stond ik bij de bouwmarkt om mijn producten op te halen en datzelfde weekend was onze trapopgang als nieuw. Het eindresultaat was precies zoals ik dat in mijn hoofd had. Noem mij impulsief, maar het eindresultaat is altijd geslaagd! Okay… behalve die ene keer dat de muur op de slaapkamer Vintage Roze was.

Chantal-1-trappengat Bron: Wonenbijchan via HomeDeco Binnenkijken

Hergebruiken

Als je mij goed kent dan weet je dat ik heel blij kan worden van een item welke al heel lang op zolder of in de kast staat en niet gebruikt word. Op zolder hadden wij een groot bureau staan met een lange houten plank, maar deze gebruikten wij al een langere tijd niet meer. En omdat er plaats gemaakt moest worden voor de babykamer, was er geen plek meer voor dit grote bureau. Er gaat dan direct in die bovenkamers van mij iets ratelen om te bedenken wat ik hiermee ga doen. Ik vind het nu eenmaal zonde om iets weg te doen wat nog goed is. Ik zat er al een tijd aan te denken om ons TV-meubel te verlengen door middel van een houten plank: ping! Bureaublad naar beneden, de decoupeerzaag erbij en een nieuw TV-meubel is geboren.

Chantal-4-tvmeubel Bron: Wonenbijchan via HomeDeco Binnenkijken

Soms heb je zoveel producten en items in huis die je niet meer gebruikt, maar waar je nog zulke toffe dingen mee kan maken. Mijn tip is dus ook altijd: gooi iets niet gelijk weg, maar laat je creativiteit de loop en ik weet zeker dat jij ook op dit soort toffe plannen komt!

Chantal-eethoek Bron: Wonenbijchan via HomeDeco Binnenkijken

Gastblog schrijven?
Heb jij een inspirerend interieur en zie jij het ook wel zitten om een gastblog voor HomeDeco te schrijven? Stuur een mailtje naar [email protected] en wie weet zien we jouw verhaal online verschijnen!

Zie ook:
- Gastblog: Lotte van Oh la lot
- 24x de leukste boho kussens
- Binnenkijken bij Villajamilla

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...