Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Gastblog

Gastblog: Evelyne van Vleugje Eef

Gastblog: Evelyne van Vleugje Eef

Wat een eer dat HomeDeco mij vroeg voor een gastblog. Natuurlijk zei ik ja! Ik ben Evelyne, 49 jaar en sinds kort doe ik wat ik altijd al wilde doen: ik geef interieur- en kleuradvies met mijn eigen bedrijf “Vleugje Eef”. Ik woon samen met mijn man Richard, onze kinderen Desney (22) en Kyan(17) in een hoekwoning, die we volledig verbouwden in 2016, in Zuid-Limburg.

vleugje-eef-hoekje-tuinBron: Vleugje Eef via HomeDeco Binnenkijken

Met de verhuizing naar dit huis hadden we een strak budget voor de verbouwing, maar vergaten we één ding: de tuin! En dus bleven we zitten met een zandbak van 100 m², zonder omheining die ongeveer 1,5 meter lager lag dan het huis. En ik wilde zo graag groen, buiten zitten, buiten genieten. Na een paar maanden sparen besloot ik het interieur gewoon mee naar buiten te nemen.

vleugje-eef-overkapping-kastBron: Vleugje Eef via HomeDeco Binnenkijken

We hoogden de tuin flink op en lieten het bijna volledig met betontegels bestraten. Natuurlijk helemaal niet groen en gezellig… maar wel budget vriendelijk. De volgende zet was een Douglas omheining met stalen palen. En van deze combinatie maakten we ook een grote overkapping. Maar ik wilde groen en dat was het verre van.

vleugje-eef-groenBron: Vleugje Eef via HomeDeco Binnenkijken

Gras was geen mogelijkheid. Ik houd niet van een blokje gras in een toch wel kleine tuin, dus moest het groen en afwatering via een andere manier komen. Op zicht, in een border, via potten en door de bestrating zo te doen dat bij een regenbui alles afgevoerd werd naar de border of lager gedeelte van de tuin.

Het zicht maakten we groen door Amber Leibomen te planten en sinds kort hebben we die een houten frame gegeven. De rest van de border vulden we met Annabelles. Ons uitzicht vanuit huis is daarmee groen en natuurlijk.

vleugje-eef-overkappingBron: Vleugje Eef via HomeDeco Binnenkijken

En toen bedacht ik me dat het interieur gewoon mee naar buiten kon. We hebben de tv kamer, de keuken, de eetkamer, de douche en de zonnige loungeruimte. We leven in de zomer eigenlijk vooral buiten. Werken, dineren en hangen voor de tv met zonnige en warme dagen is gewoon mogelijk. Met hitte koelen we af onder de tuin douche.

vleugje-eef-buitendoucheBron: Vleugje Eef via HomeDeco Binnenkijken

Alles wat binnen kan als accessoires kan zonder problemen ook buiten in de zomer. Behalve kaarsen, die worden met hitte een hangend, zielig hoopje ellende. Onder de overkapping is het helemaal makkelijk. Alles blijft gewoon staan en liggen. De kussens heb ik geïmpregneerd, de dekens die hangen zijn de oude dekens die eerst binnen lagen en worden om de paar weken allemaal gewassen. De jute mat bij de loungeset laat ik liggen, behalve in de winter om schimmelvorming te voorkomen. Met de potten schuif ik net zoveel als ik binnenshuis doe.

Eigenlijk doe ik in de zomer buiten wat ik in de winter binnen doe: veranderen, schuiven en een Vleugje Eef toevoegen!

vleugje-eef-hoekjeBron: Vleugje Eef via HomeDeco Binnenkijken

Gastblog schrijven?
Heb jij een inspirerend interieur en zie jij het ook wel zitten om een gastblog voor HomeDeco te schrijven? Stuur een mailtje naar [email protected] en wie weet zien we jouw verhaal online verschijnen!

Zie ook:
- Gastblog: Jolie van Huizejolie
- Gastblog: Jouke van Huisvanzes
- Gastblog: Mariëlle van Thuizop5

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...