Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Gastblog

Gastblog: het duurzame interieur van Marjolein

Gastblog: het duurzame interieur van Marjolein

Meid met een missie: het creëren van een duurzaam interieur. Maar wel gedurfd, want "bold never gets old!" Marjolein - Marjolein's Secondhand Interior

Marjolein van Marjoleins_Secondhand_Interior is een meid met een missie: een zo duurzaam mogelijk interieur creëren. Maar wel gedurfd en stijlvol! Want, zoals ze zelf zegt: "bold never gets old". Vandaag laten we haar aan het woord. Hoe zorgt zij ervoor dat ze haar missie bereikt? Lees mee!

gastblog-marjolein-woonkamer Bron: Marjoleins_Secondhand_Interior via HomeDeco Binnenkijken

Een bank vol scheuren..

..daar begon ons interieur-avontuur mee. Toen we ons huis in 2012 kochten hebben we de meubels uit Arno's appartement in ons nieuwe huis gezet. De spullen waren immers nog goed en door de verbouwing was het geld ook aardig op. Destijds was ik nog niet zo met interieur bezig en ik vond het wel prima zo. Maar als ik eraan terugdenk, was het eigenlijk vrij saai en vooral onpersoonlijk.

In dat interieur stond een appeltjesgroene bank, maar na verloop van tijd was de bank zo versleten dat er gaten in kwamen. We kregen zelfs van visite tips hoe we de kussens konden leggen dat je de scheuren niet zag... kun je nagaan!

Een nieuwe bank, en nu?

We kochten een nieuwe bank van Lifestyle, maar toen we hem binnen kregen zagen we al snel dat hij eigenlijk helemaal niet paste bij de rest van het interieur. En om eerlijk te zijn, de rest was ook wel aan vervanging toe. We hadden een te kleine eettafel met stoelen die niet meer uit de relax-stand konden en een veel te grote salontafel voor bij de nieuwe bank.

We hebben toen besloten het huis opnieuw in te richten en dit keer echt naar onze smaak. Ook was een van de eisen dat we het niet over vijf jaar weer aan nieuwe meubels toe zouden zijn, de afvalberg is immers al hoog zat. We wilden kwaliteit, maar hadden daar op dat moment niet het budget voor.

Ik ben al sinds kinds af aan gek op tweedehands spullen en daarom bedacht ik dat we ons huis wellicht opnieuw konden inrichten met enkel tweedehands meubels! Daarom gingen we op zoek naar tweedehands kwaliteitsmeubels. We kwamen al snel uit bij meubels uit de jaren 60. Deze meubels zijn destijds gemaakt om een leven lang mee te gaan en ik vind ze ook nog eens erg mooi! Het begon met een teak salontafeltje en al snel werd onze collectie jaren 60 meubels groter.

gastblog-marjolein-bank Bron: Marjoleins_Secondhand_Interior via HomeDeco Binnenkijken

'Waar heb je die nu weer vandaan?'

Die vraag krijgen we heel vaak als er weer iets nieuws te zien is in ons interieur. We halen onze spullen dan ook overal en nergens vandaan. Mijn ervaring is dat als je meubels wil kopen je het beste op Marktplaats kunt kijken. Daar kun je gericht zoeken omdat je op termen en merken kunt zoeken. Bijvoorbeeld “Jaren 60 tafel” of “Pastoe kast”. Ook als je zoekt naar spullen voor een modern interieur is Marktplaats je vriend. Er zijn veel mensen die meubels kopen en ze vervolgens op internet te koop zetten, omdat ze er toch niet helemaal blij mee zijn.

gastblog-marjolein-bed Bron: Marjoleins_Secondhand_Interior via HomeDeco Binnenkijken

Voor accessoires en huisraad slaag ik vaak bij de kringloop. Ik vind het heerlijk om daar te snuffelen en dingen te zoeken die ons huis meer karakter geven. De beste kringlooptip die ik je kan geven is: ga niet te gericht zoeken, laat het allemaal over je heen komen en bekijk alles rustig. De beste pareltjes vind je wanneer je er niet naar zoekt!

Waarom duurzaam een goed idee is

Het kopen van tweedehands spullen is niet alleen fijn voor je portemonnee, maar ook voor mens, dier en milieu. Hergebruik van spullen is een van de gemakkelijkste en effectiefste manieren om je steentje bij te dragen aan een betere wereld. Jouw product hoeft immers niet opnieuw gemaakt te worden. Dit scheelt grondstoffen, vervoer en energie. Kies daarom voor duurzamere spullen.

gastblog-marjolein-spullen Bron: Marjoleins_Secondhand_Interior via HomeDeco Binnenkijken

Duurzaam alternatief

Toen de basis van ons interieur stond, zijn we gaan decoreren met tweedehands spullen. Maar ik merkte al snel dat je niet alles tweedehands kunt vinden. Als ik het niet tweedehands kan kopen, kies ik graag voor het duurzame alternatief. En die zijn er tegenwoordig heel veel! Veel bedrijven schenken steeds meer aandacht aan het verduurzamen van hun producten en kiezen voor duurzamere grondstoffen. Ook als je liever niet tweedehands koopt, is het kiezen van duurzame items een goed alternatief. Zo kochten wij bijvoorbeeld duurzaam beddengoed, want dat is tweedehands moeilijk te verkrijgen.

gastblog-marjolein-bed Bron: Marjoleins_Secondhand_Interior via HomeDeco Binnenkijken

Dit is het geworden

Om een tweedehands en duurzaam interieur te creëren, heb je wel één ding nodig: geduld. Daar zit wel weer een groot voordeel aan, namelijk dat je interieur organisch ontstaat. Wij kozen alleen voor spullen die we echt mooi vonden. We moesten misschien iets langer zoeken, maar we hebben nu een interieur dat echt bij ons past! En daar word je toch het meest gelukkig van? Als we nu thuis komen zeggen we: “wat gezellig hè?!”. Daar waren we naar op zoek. Het milieu blij en wij blij!

gastblog-marjolein-keuken Bron: Marjoleins_Secondhand_Interior via HomeDeco Binnenkijken

En jij?

Wil je je huis verduurzamen, maar weet je niet waar te beginnen? Start gewoon simpel. De eerstvolgende keer dat je iets nodig hebt ga je op marktplaats of de kringloop op zoek naar een tweedehands alternatief. Je zult zien hoeveel voldoening het geeft als je het dan kunt vinden. Ik hoop dat je daar energie van krijgt en verder op zoek gaat naar duurzame alternatieven!

Gastblog schrijven?
Heb jij een inspirerend interieur en zie jij het ook wel zitten om een gastblog voor HomeDeco te schrijven? Stuur een mailtje naar [email protected] en wie weet zien we jouw verhaal online verschijnen!

Zie ook:
- Gastblog: Lotte van Oh la lot
- Gastblog: Chantal van Wonenbijchan
- Binnenkijken bij de meest kleurrijke interieurs

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...