Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Gastblog

Gastblog: Sanne Vermeulen

Gastblog: Sanne Vermeulen

Hai! Mijn naam is Sanne Vermeulen, 29 jaar oud. Ik ben samenwonend en met kids in een gezellig klein Brabants dorpje Standdaarbuiten. Leuk dat je mijn blog leest en even binnenkijkt in een mediterraans paradijs. Wanneer je de deur opent van deze woning kom je in een andere sfeer...

sanne-vermeulen-woonkamer-zithoekBron: Svermeulen_ via HomeDeco Binnenkijken

We waren al een tijdje op zoek naar een ruimer huis (vrijstaand) en gingen met niet heel hoge verwachtingen kijken. Aan de buitenkant is dit huis niet spectaculair. Toen we eenmaal binnen waren, waren we verkocht. Je stapt als het ware in een paradijs. Oke, er moest wel het één en ander gebeuren. Zoals je vaak hebt wanneer je een huis koopt of huurt. Gelukkig was hetgeen dat de vorige bewoners al hadden aangepakt helemaal in onze stijl.

We besloten de badkamer en keuken als eerste aan te pakken. Maar uiteindelijk hebben we bijna alles aangepakt onder het mom van: “nu we toch bezig zijn".

sanne-vermeulen-toiletBron: Svermeulen_ via HomeDeco Binnenkijken

Na vele weekenden badkamer en keukenzaken af te struinen waren we eruit. De keuken moest zwart worden. Kleine zwarte tegels over de gehele wand en door middel van verlichting zou het geen zwart gat worden, maar vooral een warme keuken. En of dat gelukt is! We hebben zowel bij de keuken als de badkamer veel los gekocht en niet specifiek bij een winkel. Het was dus spannend hoe alles uit zou pakken.

In de badkamer wilde ik liever geen grijs of beige. Ik wilde kleur. Al snel kwamen we uit op groen. Ik was al snel verliefd op de vtwonen-tegel Mediterranea. Deze tegels hebben we gebruikt in combinatie met witte tegels en zwarte kranen, douchedeur en badmeubel. Het geeft een stoere look en door de woonaccessoires die we in de badkamer gebruiken trekken we het stijltje van het huis door. Schelpenmandjes, schelpenkettingen en planten zorgen voor de bohemian feeling.

sanne-vermeulen-keuken-zwartBron: Svermeulen_ via HomeDeco Binnenkijken

Over het stijltje gesproken. Ons vorige huis was grijs en industrieel. We hebben alle meubels verkocht en een compleet nieuwe inboedel gekocht. De transformatie van woonstijl is compleet omgegooid. We hebben gekozen voor de stijl bohemien. Het past bij dit huis en dat is ook waar we verliefd op zijn geworden.

sanne-vermeulen-bohemian-accessoiresBron: Svermeulen_ via HomeDeco Binnenkijken

De Portugese tegels lagen beneden in de hal, ze zijn prachtig. We hebben daarom al snel besloten om ze ook boven in de hal te leggen. Met dezelfde kleur op de muur van de slaapkamer is het meer een geheel. Wat dan vooral leuk is: door de open trap kijk je vanaf zolder naar beneden en komt het patroon van de tegels mooi tot hun recht.

sanne-vermeulen-trappengat-portugese-tegelsBron: Svermeulen_ via HomeDeco Binnenkijken

De tuin is echt een parel. De rieten overkapping, de mediterrane planten en de aankleding is alsof je op een warm eiland bent. We hebben niet mega veel gedaan aan de tuin. De dorre coniferenhaag vervangen door een schutting, wat nieuwe planten, verlichting en een schaduwdoek. Het grote haardhok is bijna klaar met een volledige make-over. Wat ik daar verder nog mee wil, ben ik nog aan het bedenken.

Aankleding doet ook enorm veel aan een sfeer die je in huis wilt creëren. Ik gebruik veel zeegras, schelpen, manden, rotan en kleuren zoals terracotta, zwart, en groen komen altijd terug. De kleuren die we gebruiken komen trouwens overal terug in huis en in de tuin.

sanne-vermeulen-tuin-overkappingBron: Svermeulen_ via HomeDeco Binnenkijken

sanne-vermeulen-tuin-overkapping-schelpenlampBron: Svermeulen_ via HomeDeco Binnenkijken

De meeste woonaccessoires zijn vondsten uit kringloopwinkels, boetiekjes of komen uit Marokko of Bali. Ik vind het heerlijk om te struinen op internet. Zo kwam ik via een tweedehands website de prachtige handgemaakte manden uit Rwanda tegen. Ze hangen nu te pronken aan de muur. En zo heb ik overal in huis pronkstukken.

En dan heb je naast mijn passie voor interieur ook nog een liefde voor cactussen. Dit moet haast wel in mijn genen zitten. Mijn oma had haar hele zolderkamer vol staan met cactussen. Dus niet gek dat je die hier ook veel tegenkomt. En... ze zijn nog lekker makkelijk ook.

sanne-vermeulen-tuin-slingerBron: Svermeulen_ via HomeDeco Binnenkijken

Gastblog schrijven?
Gooi jij ook jouw hele ziel en zaligheid in de inrichting van jouw huis? Heb jij een inspirerend interieur en zie jij het ook wel zitten om een gastblog voor HomeDeco te schrijven? Stuur een mailtje naar [email protected] en wie weet zien we jouw verhaal online verschijnen!

Zie ook:
- Gastblog: Marloes van Interiorbyloes
- Gastblog: Susanne van Bouw_huisje
- Gastblog: Ivy van Home of Ivy

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...