Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Gastblog

Gastblog: Susanne van Bouw_huisje

Gastblog: Susanne van Bouw_huisje

Hoi! Ik ben Susanne (Bouw_huisje) en ik ben 39 jaar. Ik woon met mijn man Bram, dochters Fleur (14) en Jikke (11) en labrador Max (11 maanden) in Ugchelen. We hebben dit vrijstaande huis anderhalf jaar geleden, na een lange zoektocht, gekocht. In de afgelopen tijd hebben we het huis eigen gemaakt. Gelukkig kan Bram bijna alles zelf en hij heeft al mijn ideeën waar gemaakt!

De vorige bewoners hadden het huis netjes en met veel zorg ingericht, maar het was absoluut niet onze smaak. Werk aan de winkel dus!

bouw_huisje-dressoir-woonkamerBron: Bouw_huisje via HomeDeco Binnenkijken

Ik hou van een mix van stijlen en vooral van kleur. Er zijn in ons huis weinig witte muren te vinden. Ik combineer ook graag oud en nieuw met elkaar. Zo hebben we een heel oude, houten kist in de woonkamer staan. Boven de bank hangen oude dia’s met foto’s van familie lang geleden. De eetkamertafel is door mijn schoonvader gemaakt van oude steigerplanken. Bram geeft mij de complete vrijheid in het inrichten van ons huis. Ik ben dan ook altijd bezig met dingen veranderen en verzinnen. Ik doe niks liever!

bouw_huisje-woonkamer-fauteuilsBron: Bouw_huisje via HomeDeco Binnenkijken

De grootste verbouwing was beneden, wat vroeger een kantoor en garage was. We hebben de muur tussen beide ruimtes opengebroken en er een slaapkamer met ensuite badkamer en inloopkast van gemaakt. Zo hebben wij beneden ons eigen plekje en de meiden de bovenverdieping voor zichzelf. Zij hebben dan ook regelmatig meerdere vriendinnen te logeren. De meiden hebben hun slaapkamer voor het grootste gedeelte zelf ingericht en willen ook steeds weer dingen veranderen. Ze lijken op hun moeder dus…

bouw_huisje-slaapkamer-terracottaBron: Bouw_huisje via HomeDeco Binnenkijken

Omdat de keuken erg donker was, hebben we een lichtstraat geplaatst. Hierbij hebben we een stuk van de buitenmuur binnen door laten lopen. Dit geeft een gave industriële look én veel meer licht in de keuken. Dit is dan ook mijn favoriete plek in huis. Het is heerlijk om te eten, borrelen of werken aan de eettafel bij de openslaande deuren naar de tuin. De keuken is van de woonkamer te scheiden met ensuite deuren.

bouw_huisje-keuken-koffiehoekBron: Bouw_huisje via HomeDeco Binnenkijken

Wat bij mij in huis ook niet mag ontbreken zijn planten. Ik heb er dan ook heel wat staan. Helaas heb ik niet echt groene vingers, dus er moet er regelmatig eentje vervangen worden. Naast planten staan er vrijwel altijd bloemen in huis. Natuurlijk met zoveel mogelijk kleur.

De gashaard beneden hebben we vervangen door een houtkachel. Deze kachel verwarmt, naast het huis, ook het water van de cv. Gezellig, warm en duurzaam dus. Daarnaast hebben we 33 zonnepanelen op het dak geplaatst. Voldoende om volledig zelf de stroom te kunnen opwekken.

bouw_huisje-eettafel-bloemenBron: Bouw_huisje via HomeDeco Binnenkijken

Het huis heeft een flinke tuin, maar deze bestond alleen uit gigantische struiken en een stukje gras. Het grootste gedeelte van de struiken hebben we verwijderd. Aan het huis hebben we een groot terras gelegd. Hier kunnen we eten of lekker zonnen op de ligbedjes. Achter in de tuin hebben Bram, mijn vader en schoonvader een veranda gebouwd met een schuur. Onder de veranda hebben we een heerlijke zitplek en de jacuzzi. Met een vuurtje aan kunnen we hier van het voorjaar tot en met het najaar zitten. We leven in die tijd dan ook vooral buiten.

Omdat ik gek ben op bloemen heb ik een pluktuin aangelegd. In de zomer staan dan ook overal vaasjes met bloemen in huis en in de tuin.

bouw_huisje-tuin-veranda-zithoekBron: Bouw_huisje via HomeDeco Binnenkijken

We zijn nog lang niet klaar in huis. Zo moet de trap opnieuw bekleed worden, de deurklinken vervangen door matzwarte exemplaren, de verlichting aan de zijkant van het huis maken, de vlizotrap naar zolder moet er weer in (er staat nu een wankele ladder), de logeerkamer moet nog worden ingericht en ga zo maar door. En steeds als Bram denkt bijna klaar te zijn kom ik weer met iets nieuws. Deze zomer wilde ik de woonkamer opnieuw gaan schilderen, maar daar steekt Bram dan wel een stokje voor. Ik moet het eerst een paar jaar met deze kleur doen. Hij moet mij af en toe een beetje afremmen.

Als je het leuk vindt om meer van ons huis te zien, volg mij dan op Instagram! @bouw_huisje

Liefs Susanne

Gastblog schrijven?
Gooi jij ook jouw hele ziel en zaligheid in de inrichting van jouw huis? Heb jij een inspirerend interieur en zie jij het ook wel zitten om een gastblog voor HomeDeco te schrijven? Stuur een mailtje naar [email protected] en wie weet zien we jouw verhaal online verschijnen!

Zie ook:
- Gastblog: Ivy van Home of Ivy
- Gastblog: Kim van Binnenbijkim
- Gastblog: Bo van Theplaceinterior

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...