Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10

Geef je huis een industrieel tintje

Geef je huis een industrieel tintje

De industriële woonstijl is helemaal in op het moment. Wil jij deze stijl toepassen aan je ruimte zonder dat je de hele boel moet gaan verbouwen? Dat kan! Je hoeft namelijk niet per se in een loft of een oud fabriekspand te wonen om dit sfeertje te creëren. Met een paar kleine aanpassingen kun je al heel ver komen en je interieur een industriële look geven! Wij geven je wat inspiratie om deze look te creëren!

Verlichting

Je kunt al heel veel verandering aan je ruimte brengen door een grote stoere industriële lamp op te hangen of neer te zetten. Zo geef je met behulp van een kleine aanpassing meteen een industriële vibe aan je interieur. Er zijn verschillende soorten industriële lampen, denk bijvoorbeeld aan een hanglamp of een vloerlamp maar ook een tafellamp kan ook erg veel doen voor een andere look. De hanglamp staat bijvoorbeeld heel gaaf boven de eettafel en maakt echt een statement in de ruimte. De vloerlamp kan de woonkamer een industriële look geven. De tafellamp kun je op verschillende plekken in huis kwijt. Bijvoorbeeld op je bureau maar ook op een wandplank of op een kastje. Genoeg opties voor verlichting dus!

Industriële-lampen-boven-tafel Bron: Norm Architects

Stoelen

Een andere manier waarop je je interieur wat meer industrieel kunt maken is door industriële stoel(en) neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan eetkamerstoelen maar ook aan een mooie fauteuil in de woonkamer. Deze stoelen kenmerken zich door het robuuste houtmateriaal gecombineerd met staal. De kleuren leer die worden gebruikt zijn vaak donker. Denk hierbij aan grijs en bruin.

industriële-stoel Bron: planete-deco.fr

industriële accessoires

Je hoeft natuurlijk geen nieuwe meubels aan te schaffen om je interieur een wat meer industriële look te geven. Je kunt ook wat accessoires in je interieur plaatsen. Denk bij industriële accessoires bijvoorbeeld aan een wandrek, een wandplank, een stoere poster, robuuste plantenbak, een opbergkist en ga zo maar door. Er zijn oneindig veel opties en keuzes. Voor ieder wat wils!

beschrijving wat er op de foto te zien is Bron: unfinishedhome

Stoere kasten

Industriële kasten zijn helemaal in! Je hebt veel verschillende soorten kasten met een industriële look, denk aan boekenkasten, opbergkasten, trolleys en tv-meubels. Deze kasten zijn wederom gemaakt van staal wat gecombineerd wordt met hout. Er is een geschikte industriële kast voor in iedere ruimte in huis.

industriële-trolley Bron: Trendspanarna

Behang

Als je industrieel behang op de muren aanbrengt krijgt de hele ruimte gelijk een industriële look! Het behang zorgt voor karakter in je interieur. Je kunt met het stenen behang ook zelf kiezen welk type steen je op de muur wilt hebben, extra handig dus. Wil jij gaan voor een robuuste witte muur, een warme grijze of bruine stenen wand, of ga je helemaal los met een onbewerkte bakstenen muur? Alles kan met behang!

beschrijving wat er op de foto te zien is Bron: freshideeen.com

Zie ook:
-24 potten en vazen waarin je planten zullen schitteren
-5 stylingtips voor het uitkiezen en ophangen van gordijnen
-5 manieren om je slaapkamer klaar voor de herfst en winter te maken

Tuin

tuinieren voor beginners

geschreven door Gabrielle
tuinieren voor beginners

De lente is eindelijk in aantocht en dat betekent dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken en je groene vingers aan het werk te zetten! Of je nu een balkon, een kleine patio of een ruime achtertuin hebt, lentetuinieren biedt een kans om te genieten van de buitenlu...

meer...