Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Haal de kust naar binnen met zomerse decoraties

geschreven door Lynn
Haal de kust naar binnen met zomerse decoraties

Niets is lekkerder dan de zon op je gezicht, een frisse wind door je haren en het uitzicht van de zee. Heerlijk als je dit de hele zomer kunt ervaren in je eigen strandhuisje. Maar dit gevoel kun je ook creëren in een huis dat kilometers van de zee afstaat. Met de juiste materialen en decoraties voelt het net alsof je altijd in de buurt van zee bent. Haal de kust naar binnen met de volgende tips!

Luchtige materialen

De zomer is warm, en dit vinden wij heerlijk als we buiten in onze badkleding rondbanjeren. Maar binnen is het toch fijn als het wat koeler is. Linnen is hét materiaal van de zomer. De stof ademt en houdt het koel in huis. Als je op zoek bent naar het echte strandgevoel kun je het beste gebruik maken van luchtige stoffen: linnen, katoen, jute, zijde en bamboe.

Een linnen hanglamp klaart dit klusje zonder moeite. Leg daarbij een jute vloerkleed en hang linnen gordijnen op. Trek dit door naar buiten en maak gebruik van een linnen tafelkleed en katoenen tuinkussens.

slaapkamer-linnen-materialenBron: Kave Home




 

Wit hout en rotan beach vibes

Wit geverfd hout geeft een zomerse uitstraling. En dit kun je heel gemakkelijk zelf toepassen bij jouw binnen- en buitenmeubels. De zon zal ook in huis gaan schijnen met zo’n meubel in huis. Maar ook sloophout is erg populair voor een strandhuisje. Verf deze in een lichte kleur en je bent klaar voor de zomer.

Je hele huis volgooien met steigerhouten meubels is misschien iets te veel van het goede. Pak het subtiel aan en combineer steigerhout met zachte kleuren, rotan en linnen.

fauteuil-rotan-wit-houtBron: Kave Home




 

Decoratie uit de Ocean

Schelpen, zeesterren, zand en visnetten kunnen natuurlijk niet ontbreken in jouw strandhuis interieur. Maak een wandeling over het strand en verzamel een aantal schelpen met een beetje zand. Pak thuis een transparante vaas, en strooi een beetje zand als ondergrond in de vaas. Hierop kun je alle schelpen leggen, zo heb je een uniek decoratiestuk. Kleed de rest aan met andere strandachtige decoraties. Hang een visnet aan de muur, een reddingband of een stuk aangespoeld hout.

schelpen-decoratie-accessoiresBron: Svermeulen_ via HomeDeco Binnenkijken




 

Streepje hier en een streepje daar

Strepen zijn natuurlijk onmisbaar in een strandhuis! Als je deze goed toepast, kunnen ze ook jouw huis groter laten lijken. Gebruik horizontale strepen voor meer lengte en verticale strepen voor meer hoogte. Leg een gestreept sierkussen op de bank, gebruik een bijzettafel met strepen en laat een subtiele streep terugkomen in het behang. Dit zorgt gegarandeerd voor een beachy vibe.

sierkussen-pampaspluim-zandkleurenBron: Fionainterieur via HomeDeco Binnenkijken




 

Onze favoriete zomerse accessoires

Zie ook:
- Items voor een zomerse stranddag
- Combineer deze kleuren & materialen voor het strandgevoel thuis
- Creëer een groene oase in jouw tuin midden in de stad

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...