Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Combineer deze kleuren & materialen voor het strandgevoel thuis

geschreven door Iris
Combineer deze kleuren & materialen voor het strandgevoel thuis

Heerlijk om op een bloedhete zomerdag verkoeling te zoeken op het strand. Zand tussen je tenen, een ijskoud drankje in je hand en een verkoelende bries door je haren. Droom jij al van een vakantiehuisje aan het strand? Ik in ieder geval wel ;-).

Het strand geeft ons het ultieme vakantiegevoel en het is dan ook een goed idee om jouw interieur een strand look te geven. Je hebt op deze manier altijd een beetje vakantie – en je hoeft er de deur niet voor uit! Als ik aan de strand look denk, dan denk ik aan veel wit, natuurlijke materialen en een frisse uitstraling. Combineer deze kleuren & materialen, voor het strandgevoel thuis!

keuken-met-beach-lookBron: tattelie via HomeDeco Binnenkijken

Wit & Blauw

Je haalt het strandgevoel direct in huis door de kleuren wit en blauw met elkaar te combineren. Kies voor een lichte tint blauw om het zomerse gevoel te benadrukken. Wit is fijn om mee te werken in huis omdat het een ruimtelijk effect geeft, en blauw is natuurlijk de kleur van de zee. De fijne sfeer en de kalme uitstraling van het strand haal je met deze kleuren dan ook echt in huis. Het is fris, rustgevend en licht: ideaal dus! Je kunt de wanden fris wit houden en aanvullen met accessoires in een lichte tint blauw. Denk aan kussens, kandelaars en vazen.

Natuurlijk kun je ook heel mooi een hele wand blauw schilderen of een kleurvlak aanbrengen op de muur om het strandgevoel helemaal in huis te halen.

keuken-met-blauwe-kastjes Bron: houseof_kar via HomeDeco Binnenkijken

Hout & zeegras

Om het strandgevoel écht in huis te kunnen halen, voeg je houten elementen toe aan je interieur. Hout is - natuurlijk ;-) - een natuurlijk materiaal en zorgt voor een warme touch in huis. Steigerhout, wit geschilderd hout of drijfhout zijn het meest passend in de beach look. Drijfhout is bijvoorbeeld een perfecte match voor als je die 'jutter vibe' wilt aanbrengen. Door hout met zeegras te combineren, benadruk je het natuurlijke aspect.

Om ook in de badkamer een strandgevoel te krijgen, kies dan voor een badmat van zeegras! Hiermee haal jij het strand naar jouw badkuip.

beschrijving wat er op de foto te zien isBron: binnen_bij_buitenhuis via HomeDeco Binnenkijken

Riet & linnen

In jouw 'strandhuisje' mogen rieten elementen natuurlijk niet ontbreken. Rieten accessoires zorgen ervoor dat het lichte en het ruimtelijke effect van de beach look behouden blijft. Dit komt omdat riet vaak licht van kleur is en een beetje opengewerkt is. Om de rieten elementen een wat zachtere uitstraling te geven kun je het perfect combineren met linnen. Denk aan linnen kussens, beddengoed, plaids en gordijnen. Door voor zachte kleuren, zoals babyblauw, mintgroen of beige te kiezen, houd je het geheel licht en fris. Wil je er juist wat meer kleur in brengen, ga dan voor een echte zomerse knalkleur!

Wat ook heel fijn is (ook voor óp het strand) is een hamamdoek. Een hamamdoek is zacht en ze zijn er in allerlei zomerse kleurtjes! Drapeer 'm bijvoorbeeld over de bank of gebruik ze in de badkamer.

slaapkamer-met-pasteltintenBron: monterieur via HomeDeco Binnenkijken

Bamboe & Metaal

Dit zijn twee totaal verschillende materialen, maar ze werken ontzettend goed met elkaar! Door deze combinatie van materialen te maken, creëer je een stoerdere beach look. Je kunt voor opengewerkte, metalen eetkamerstoelen in een lichte kleur kiezen - bijvoorbeeld goud of wit. Combineer het stoere metaal met natuurlijke bamboe accenten om het strandgevoel vast te houden. Ga voor een mooie (hang)lamp boven de eettafel of een style die lange wand eens met een tof dressoir. Met deze combinatie maak je jouw beach look nog net iets spannender.

beach-look-woonkamer-met-zomerse-kleurBron: doorkimberly via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Brand we love: Todo Bien
- De leukste items voor een subtiele beach look in jouw interieur
- Dit zijn de trendkleuren deze zomer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...