Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Het gebruiken van verschillende materialen in je interieur

geschreven door Maartje
Het gebruiken van verschillende materialen in je interieur

Materialen spelen een grote rol in je interieur. Er zijn materialen die bij een bepaalde stijl passen. Je kunt er je interieur zachter mee maken of juist iets spannender. Tegenovergestelde materialen passen juist goed bij elkaar. Wij zullen je uitleggen waarom dit is en hoe je verschillende materialen het beste met elkaar kunt combineren.

materialen combinerenBron: huisjeophetplein via HomeDeco Binnenkijken

1. Wat gebeurt er als je gebruik maakt van één materiaal?
In realiteit maakt niemand in huis gebruik van één soort materiaal. Dit is ook wel erg lastig. Niet alles in huis zal van leer of van hout zijn. Je kunt wel fan zijn van één soort materiaal. Neem bijvoorbeeld staal. Dit is door de jaren heen steeds populairder geworden. Stalen deuren, stalen poten of zelfs stoelen. Staal is stevig en geeft je interieur een stoere uitstraling, maar met teveel staal zal er een kille uitstraling ontstaan. Teveel van iets is eigenlijk nooit goed.

materialen combinerenBron: arco via HomeDeco Binnenkijken

2. Moet ieder materiaal ook in een andere kleur?
Dit hoeft zeker niet. Veel verschillende kleuren hout oogt snel onrustig. Zorg er altijd voor dat je kleuren en materialen terug laat komen in je interieur. Hout in een lichte kleur kun je mooi terug laten komen door het gebruik van riet. Natuurlijke materialen kun je altijd mooi met elkaar combineren als het gaat om kleuren en soort materialen. Het oogt zacht en warm.

3. Welke materialen kun je goed met elkaar combineren?
Er zijn een aantal materialen die je goed met elkaar kunt combineren. Dit zijn met name tegenpolen van elkaar. Door juist tegenpolen te gebruiken komen de materialen ieder voor zich mooier tot hun recht. Dit zijn voorbeelden van mooie combinaties:
1. Beton en wol
2. Staal en hout
3. Leer en riet
4. Fluweel en marmer

materialen combinerenBron: jeannettevanluyck via HomeDeco Binnenkijken

4. Wat doet het met je interieur?
Door meerdere materialen met elkaar te combineren creëer je een warm, huiselijk en speels interieur. Laat mooie materialen samenkomen. Weet je niet uit je hoofd welke materialen goed bij elkaar passen? Maak dan een materialen-bord. Vraag hiervoor stalen of samples aan. Dit kan voor gordijnen, stof voor meubels zoals je bank, hout voor je tafel en vloer et cetera.

Zie ook:

- Zo blijven jouw jute items het langst mooi
- Inspiratie: een mix van verschillende stijlen
- De leukste vloerkleden voor in jouw slaapkamer

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...