Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Hotspots

Huiskamergevoel bij Spotlight

geschreven door Rosa
Huiskamergevoel bij Spotlight

Onze volgende hotspot ligt in Alkmaar. Centraal gelegen op loopafstand van het station, in het centrum, een fijn terras en een parkeerplaats voor de deur. Wij spraken met eigenaar Wendell Greve over het fantastische interieur van zijn zaak, Spotlight.

Spotlight Alkmaar

Waar:
Alkmaar, Nederland.

Openingstijden:
Woensdag t/m donderdag van 9:00 uur tot 18:00 uur
vrijdag en zaterdag van 10:00 uur tot 0:00 uur
zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur
Op aanvraag geopend voor besloten feesten.

retro-karaoke-prive-spotlightretro-karaoke-prive-spotlight Deze fijne zaak richt zich op ontbijt, koffie, lunch en besloten feestjes. Bij binnenkomst vallen direct de prachtige chesterfield banken op. Dit geeft direct een fijn huiskamergevoel.

retro-karaoke-prive-spotlight En juist dat huiskamergevoel is voor Wendell en zijn team zo belangrijk. Mensen moeten zich op hun gemak voelen in een horecazaak. De retrobanken steken mooi af bij de vloer met beton look.

retro-karaoke-prive-spotlight

De stijl van Spotlight is te omschrijven als retro met een industriële touch. Het monumentale pand is van binnen compleet gestript en heeft een grote metamorfose ondergaan voordat Spotlight zijn deuren opende. Hij heeft de zaak helemaal naar eigen smaak ingericht met de hulp van zijn zusje en schoonzusje. Samen hebben zij beslissingen genomen over het kleurgebruik, het meubilair en goed nagedacht over wat zij wilden uitstralen met de zaak.

retro-karaoke-prive-spotlight

Wendell vond het best een beetje spannend om het behang te bestellen. Hij had het namelijk alleen nog online gezien en het is een gewaagd patroon. Toch is hij er vandaag de dag nog steeds ontzettend blij mee en krijgt hij er regelmatig complimenten over. Het is een mooi statement.

retro-karaoke-prive-spotlight

Door de hele zaak zien we invloeden van muziek terugkomen. Zo hangen er oude covers op de wanden, staat er een oude platenspeler en lijkt het logo wel iets weg te hebben van een lp.

retro-karaoke-prive-spotlightretro-karaoke-prive-spotlight

Als wij Wendell vragen of hij nog rekening heeft gehouden met bepaalde aspecten tijdens het inrichten van Spotlight heeft hij een duidelijk antwoord. Voor hem was het het allerbelangrijkste dat alle items op de vloer verplaatsbaar zijn. Zo kun je overdag gasten ontvangen voor koffie en een broodje en 's avonds besloten feesten geven met een grote dansvloer. Ook was het voor hem heel belangrijk dat hij er voor de volle 100% achter stond. Het moest een plek worden waar iedereen zich welkom voelt. Als je niet voor de volle 100% achter je keuzes staat, zal het niet de gewenste uitkomst krijgen.

retro-karaoke-prive-spotlight

Het is voor Wendell en zijn team belangrijk dat het interieur goed moet voelen, zo hadden ze eerst een donkerblauwe muur. Dit voelde toch niet goed, er ontstond een verkeerde sfeer. Toen hebben ze besloten om het over te verven in de groene kleur, daar werden ze wel meteen enthousiast van. Gasten zijn er ook helemaal weg van! Het team van Spotlight krijgt dan ook regelmatig de vraag over welke kleur het precies is. Het is de kleur Leem van de Karwei.

retro-karaoke-prive-spotlight

De bar is één van de vele eyecatchers in het interieur. De metalen frames zijn met de hand, op maat gemaakt. Speciaal voor Spotlight. Hierdoor zijn de verschillende glazen en flessen drank goed zichtbaar. Het zwart van de kasten steekt mooi af tegen de groene wand. De koperen hanglampen boven de bar maken het geheel af. Door het beperkte kleurenpalet ontstaat er genoeg diepte maar blijft het wel een mooi geheel.

retro-karaoke-prive-spotlightretro-karaoke-prive-spotlight

Als je Spotlight binnen komt lopen, loop je vrijwel direct over een glazen plaat heen. Onder deze glazen plaat bevinden zich iedere keer weer andere accessoires. Op het moment staan de koffie-to-go bekers erin opgesteld met wat oude lp's, precies in lijn met de rest van het interieur. Over ieder detail is goed nagedacht.

retro-karaoke-prive-spotlight

Privé karaoke

Hoewel wij de zaak prachtig vinden, is voor Wendell het pareltje toch wel de private karaoke room. Deze ruimte kun je helemaal afhuren en samen met een groep vrienden meezingen op de nieuwste -maar ook zeker- de oudste hitjes. De ruimte is prachtig gestyled met een retro uiterlijk. De kenmerkende chesterfield-banken staan ook hier weer, evenals de accessoires met flamingo's en een retro vloerkleed. In Alkmaar bestond dit concept nog niet, een heus primeurtje dus!

retro-karaoke-prive-spotlight

retro-karaoke-prive-spotlight

retro-karaoke-prive-spotlight

retro-karaoke-prive-spotlight

Wil je meer lezen over Spotlight of wie weet zelfs een reservering maken? Klik dan hier voor meer informatie.

Zie ook:
-Binnenkijken bij het prachtige interieur van Styled by Marit
-Binnenkijken in een klein Zweeds huis met een zwart-witte basis
-Binnenkijken in dit piepkleine, maar prachtig ingerichte appartement

 
 
Inspiratie

Zo voeg je zwart op een subtiele manier toe in je interieur

geschreven door Julia
Zo voeg je zwart op een subtiele manier toe in je interieur

Houd je van zwart, maar ben je bang dat het te donker wordt of dat het gaat overheersen in je interieur? Wat je in deze gevallen kunt doen is een aantal subtiele zwarte elementen toevoegen. Hieronder vertel ik je waar je aan kunt denken en laat ik je voorbeelden zien! Zwart deurbeslag Dit wordt ...

meer...