Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Baby & Kind

Ideeën voor een jungle kinderkamer!

geschreven door Iboya
Ideeën voor een jungle kinderkamer!

De kinderkamer in een jungle-thema is leuk voor jongens en voor meisjes. Je kan alles in de kamer laten aansluiten op het thema of je kiest alleen voor wat accessoires. In beide gevallen zal je kind het super leuk vinden! Ik geef je daarom wat leuke ideeën voor dit vrolijke en tropische thema.

Behang

In een jungle-thema zie je natuurlijk veel planten en dieren. Daarom is het heel leuk om een behang te kiezen in een planten- of dierenprint! Zo komt het thema meteen heel duidelijk naar voren. Je hebt veel verschillende soorten behang die goed bij dit thema passen. Je hebt bijvoorbeeld een behang met een blaadjespatroon maar je hebt ook een combinatie van bladeren en dieren. Je kan kiezen voor gekleurd behang of voor zwart/wit als je het wat rustiger wilt.

jungle_thema_slaapkamer Bron: Etsy

Vloerkleed

Een leuke en functionele toevoeging aan de junglekamer is een vloerkleed. Het is fijn voor je kind om op te spelen en het is een leuke toevoeging aan de slaapkamer. Kies een leuk vloerkleed uit die je bij de rest van de slaapkamer vindt passen. Er zijn veel leuke opties als een hertje, leeuw of pandabeer maar ook met bladeren. Allemaal erg leuk voor in de jungle slaapkamer!

jungle_slaapkamer Bron: prenuptia

Bed

Het belangrijkste in een slaapkamer is natuurlijk het bed! De dekbedovertrekken kan je ook helemaal in jungle-stijl nemen. Leuke dekbedovertrekken bij dit thema zijn met dieren zoals apen, giraffen of met allemaal verschillende dieren. Maar ook dekbedden met tropische bladeren zijn hartstikke leuk. Als de rest van de kamer al best wel druk is kan je natuurlijk ook gaan voor een eenvoudiger dekbedovertrek. Kies bijvoorbeeld voor groene, bruine of gele tinten. Zo past het nog bij het geheel. Ook kan je een normaal bed een beetje oppimpen zodat het beter bij het thema past. Wikkel bijvoorbeeld kunstbladeren om de rand van het bed voor een echt jungle effect!

jungle_dekbedovertrek Bron: housebeautiful

Dierenknuffels

Knuffels zijn leuke details in de slaapkamer en je kind vindt het ook hartstikke leuk! Kies een paar mooie dierenknuffels uit en je bent klaar. Je kan ook een hele grote knuffel kiezen voor een grappig effect. Bijvoorbeeld een hele grote giraf! Super leuk bij het jungle-thema.

Kinderkamer_jungle Bron: houselust

Aan de muur

Je hebt nog meer opties om de muur te versieren naast behang. Je kunt ook posters, foto’s of pluche dierenkoppen ophangen. Ook kun je op de muur nep bladeren plakken voor een nog echter effect. Echte planten ophangen is natuurlijk ook leuk om te doen. Een boekenrek met dierenboeken erop is ook origineel als decoratie. Leef je vooral uit met dit thema!

jungle_kinderkamer Bron: monpetitnuage

Kleine details

Een leuk idee is om een kapstok te maken van speelgoeddiertjes. Je kan de speelgoed diertjes ook als de ladeknoppen gebruiken van de kasten in de slaapkamer. Een leuk DIY-projectje! Je kunt het natuurlijk ook gewoon kant en klaar kopen. Deze kleine details maken de jungle slaapkamer helemaal af.

Kastknoppen Bron: feastingathome

Bron hoofdfoto: projectnursery

Zie ook:
- Zo maak je je huis warm & knus deze herfst
- 24x de leukste boho kussens
- 16x stylish nachtkastjes die je slaapkamer (nog) mooier maken

 
 
Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...