Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Inspiratie: 5x een industriële kast in de woonkamer voor een stoer accent

geschreven door Julia
Inspiratie: 5x een industriële kast in de woonkamer voor een stoer accent

Soms kan je interieur wel een statement gebruiken. Er zijn natuurlijk allerlei manieren om zo'n statement te maken. Dit kan door middel van een item met een opvallende kleur, of een item dat een contrast vormt qua stijl. Denk bijvoorbeeld aan een stoere industriële kast in een modern interieur. Hieronder laat ik je door middel van foto's uit onze Binnenkijkers zien wat een industriële kast voor je interieur kan doen en hoe je deze kunt combineren.

Industrieel kinderhoekje

Als eerste spotte ik dit kinderhoekje, gemaakt met een industriële ladekast. Bij een kinderhoekje denk je misschien in eerste instantie aan schattige items, maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet. Een stoer item kan juist leuk zijn voor deze plek. Je kunt het, als je het toch wat lieflijker wilt maken, afmaken met een zacht wandkleedje of een lief kleurtje.

woonkamer met kinderhoek Bron: woonenzo

Industriële vitrinekasten combineren

Natuurlijk kun je voor één kast gaan, maar meerdere kasten in dezelfde stijl zijn meestal ook goed te combineren. Ga voor twee dezelfde kasten als je een strakke look wilt creëren of voor twee verschillende als het wat speelser mag. Denk bijvoorbeeld aan verschillende hoogtes.

woonkamer met kinderhoek Bron: suusk

Industriële kast als scheidingswand

Open kasten lenen zich erg goed als scheidingswand omdat ze het licht niet blokkeren. Je kunt er je mooiste items in kwijt, die je (meestal) van twee kanten kunt bewonderen. Door de industriële kast dwars op de muur te zetten, komt hij extra in de spotlights te staan.

woonkamer industriële kast Bron: joyceselina

Industriële wandkast

Zo'n open kast is ook erg leuk om tegen de muur aan te zetten. about_interiors heeft een flink aantal planten gebruikt om haar kast te decoreren. Dit maakt de kast wat minder 'hard'. Kijk wel kritisch naar wat je allemaal in een open kast zet. Het kan al snel rommelig ogen.

woonkamer industriële kast Bron: about_interiors

Witte, industriële kast

Vaak zie je industriële kasten die grijs of zwart zijn, maar natuurlijk zijn er nog veel meer varianten, zoals wit. Een witte industriële kast is heel geschikt als je zwart of grijs te 'hard' of te stoer vindt. De witte variant is namelijk veel subtieler, maar je geeft toch een stoere draai aan je interieur.

witte industriële kast Bron: jooshome

Zie ook:
-Binnenkijken: industriële loft in een voormalige fabriek in Londen
-Zo creëer je een stoere toon in een witte keuken
-5 simpele stylingtips voor een stoere jongenskamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...