Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Badkamer

Inspiratie: de mooiste badkamers met inloopdouche

geschreven door Julia
Inspiratie: de mooiste badkamers met inloopdouche

Wat betreft douches is de inloopdouche momenteel de populairste variant. Hierbij loopt de vloer van de douche gelijk met de rest van de badkamer en is er geen drempel of opstaande rand aanwezig. Soms heeft een inloopdouche een deur, maar vaak ook niet. Een inloopdouche is erg stijlvol en modern. Wil je jouw badkamer binnenkort veranderen en lijkt een inloopdouche jou een mooie toevoeging? In deze blog geef ik je inspiratie en tips!

badkamer met inloopdoucheBron: theinteriorsaddict

badkamer met inloopdoucheBron: behance

badkamer met inloopdoucheBron: thestables

Tips voor een inloopdouche

Tip 1: Wat betreft de wanden van de inloopdouche heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld voor een tegelwand kiezen of een glazen wand die transparant of mat is. Als je bang bent dat een inloopdouche je badkamer kleiner laat lijken, kun je het beste gaan voor een transparante douchewand.
Tip 2: Bij elke douche is het fijn als je een plekje hebt om je shampoo, douchegel en andere douchespullen neer te zetten. Als je inloopdouche niet zo groot is, is het fijn om een nis in de muur te creëren. Hierdoor verlies je geen ruimte.
Tip 3: Wanneer je een vloertegel gaat uitzoeken voor de inloopdouche, is het belangrijk om de juiste soort te kiezen. Ga voor een stroeve tegel, want gladde tegels zijn erg gevaarlijk omdat je hierop kunt uitglijden. Wanneer je de tegels van de badkamer door laat lopen in de inloopdouche, lijkt je badkamer groter.
Tip 4: Wil je een inloopdouche maar ook een bad, maar heb je te weinig plek voor beiden? Dan kun je er ook voor kiezen om het bad in de inloopdouche te zetten! Dit zie je tegenwoordig steeds meer.
Tip 5: Bij een open inloopdouche is het douchesysteem heel belangrijk, want je wilt zo min mogelijk spatwater. De handigste douchesystemen zijn degenen waarbij het water recht naar beneden valt en niet in een schuine hoek. Een regendouche is bijvoorbeeld heel geschikt.

badkamer met inloopdoucheBron: boligmagasinet

badkamer met inloopdoucheBron: behancet

badkamer met inloopdoucheBron: domino

Zie ook:
-Shop the look: kleine Boheemse badkamer
-Even bijkomen in je eigen badkamer
-Zo maak je een simpele witte badkamer (nog) mooier

 
 
Accessoires

Op deze deurmatten wil jij je voeten wel vegen

geschreven door Sita
Op deze deurmatten wil jij je voeten wel vegen

Midden in de winter zijn natte dagen heel gewoon. Een deurmat is dan ook niet overbodig! Bovendien is dit vaak het eerste wat mensen zien wanneer ze je woning binnentreden, dus wat dacht je van een beetje uitsloven? Ik laat je de 24 leukste deurmatten zien, zodat jij (en visite) je voeten wel wi...

meer...