Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Slaapkamer

Inspiratie: een wandplank boven je bed

geschreven door Julia
Inspiratie: een wandplank boven je bed

Is de muur achter je bed nog leeg en zoek je een manier om deze te decoreren? Een wandplank is een populair decoratie-item voor boven je bed. Je hebt hierbij de keuze uit een fotoplank, die vrij smal is en een gewone wandplank. In deze blog geef ik je tips voor hoe je een wandplank boven je bed kunt stylen en geef ik je lekker veel inspiratie.

slaapkamer met beigetintenBron: casadidenise via HomeDeco Binnenkijken

Wandplank uitkiezen

Bij het uitkiezen van de wandplank heb je verschillende opties. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze tussen verschillende kleuren. Wil je de wandplank laten matchen met je bed, of met de muur? Of wil je juist een contrast creëren door bijvoorbeeld een zwarte wandplank aan een witte muur op te hangen? Ook kun je kiezen tussen verschillende materialen. Ga je voor hout, of bijvoorbeeld metaal? Kijk eventueel naar welke materialen al aanwezig zijn en baseer hier je keuze op.

slaapkamer met beigetintenBron: livingbyjuul via HomeDeco Binnenkijken

Kleurenpalet

Bij het stylen van de wandplank is het handig om te kijken naar het kleurenpalet van je slaapkamer. Laat de kleuren van je dekbedovertrek bijvoorbeeld terugkomen. Bij de slaapkamer hieronder komen de kleuren van de posters zo dicht in de buurt van de andere kleuren, dat ze als het ware 'blenden'. De wandplanken zijn van hetzelfde hout als het bed, waardoor het echt een eenheid vormt.

slaapkamer met beigetintenBron: bijmargrietinhuis via HomeDeco Binnenkijken

Formaten

Maak het speels door te spelen met verschillende groottes en hoogtes van de accessoires. Grote en kleine posters, vaasjes, plantjes, een spiegeltjes, etcetera. Een hangplant is altijd leuk, omdat je hiermee nog wat nonchalance toevoegt. Zet de kleine items voor de grotere en speel ook met gelaagdheid. Hieronder zijn de posters bijvoorbeeld een beetje voor elkaar gezet.

slaapkamer met beigetintenBron: bijkimenmilainhuis via HomeDeco Binnenkijken

slaapkamer met beigetintenBron: noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Op verschillende manieren je bed opmaken doe je zo
-Zo houd je jouw slaapkamer rustig
-Inspiratie: 3 soorten verlichting in de slaapkamer

 
 
Slaapkamer

De leukste lampjes voor naast je bed

geschreven door Maartje
De leukste lampjes voor naast je bed

Verlichting naast je bed is wel zo handig. Natuurlijk om gewoon te kunnen zien als je je bed in- of uitstapt, maar het zorgt ook voor sfeer in de slaapkamer. Sommige mensen houden ervan om nog wat te lezen voor het slapen gaan, hierbij is verlichting natuurlijk heel belangrijk. Nachtlampjes worde...

meer...