Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Inspiratie: gezellige zithoeken op dakterrassen

geschreven door Julia
Inspiratie: gezellige zithoeken op dakterrassen

Heb jij een dakterras met een fijne loungebank, maar kan de zithoek nog wel wat sfeer gebruiken? In deze blog geef ik je inspiratie en tips voor het creëren van een gezellige zithoek op je dakterras, zodat je optimaal van deze buitenplek kunt genieten.

Vloerkleed als basis

Bij elke zithoek kun je een goede basis leggen met een vloerkleed. Met een buitenvloerkleed maak je een duidelijke afscheiding tussen de zithoek en de rest van het dakterras. Een vloerkleed is ook heel handig als je niet tevreden bent over de ondergrond van je dakterras. Op deze manier kun je een lelijke ondergrond verbloemen. Je kunt een speciaal buitenvloerkleed kopen of een binnenvloerkleed buiten leggen. Jute vloerkleden zijn al een hele tijd trendy in huis, maar nu zien we ze ook steeds vaker buiten terugkomen. Een voordeel is dat dit duurzaam materiaal is.

dakterrasBron: elmueble

dakterrasBron: eliandeli

Vrolijke prints en kleuren

Onmisbaar op een gezellig dakterras zijn vrolijke prints en kleuren. De zomer is de perfecte tijd voor gezellige, uitbundige en opvallende accessoires. Mix en match erop los met verschillende accessoires. Als je een naturel vloerkleed als basis hebt, kun je meer kanten op met de accessoires.

dakterrasBron: h&m

Accessoires

Natuurlijk mogen de accessoires niet ontbreken. Eén van de belangrijkste items voor je zithoek zijn kussens. Er is niks dat meer uitnodigt op een dakterras dan een bank vol met kussens. Creëer een speelse uitstraling door voor verschillende vormen en groottes te kiezen. Ook belangrijk is een salontafel om hapjes en drankjes op te zetten, planten (of bloemen) voor een levendige sfeer en lampjes voor gezelligheid in de avond. Pak een lekker drankje en geniet!

dakterrasBron: elmueble

dakterrasBron: elmueble

Zie ook:
-Stylingtip: tuinposters maken je tuin nog net iets mooier
-Inspiratie: tuinen met een Balinese stijl
-Binnenkijken: Spaans terras met natuurlijke materialen en rustige tinten

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...