Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Koken & Tafelen

Inspiratie: kruidenrek in de keuken

geschreven door Iboya
Inspiratie: kruidenrek in de keuken

De kruidenpotjes mogen best gezien worden in de keuken. Haal ze uit de lades en kastjes vandaan en stop ze in een kruidenrek! Hartstikke handig en het staat ook nog eens ontzettend leuk.

Wandrek

Houd je niet van een vol aanrecht? Maar wil je toch je kruidenpotjes bij de hand. Neem dan een wandrekje. Je kan 'm overal ophangen. Superhandig want je hoeft niet eindeloos te zoeken naar het juiste potje in je donkere keukenkast. Het staat allemaal bij elkaar en je kan goed zien welke kruiden het zijn. De kleuren van de kruiden fleuren daarnaast ook nog je keuken op.

Houten kruidenrekBron: unhappyhipsters

open kast met kruidenpotjesBron: mylistoflists

keuken met kruidenpottenBron: studioplumb

Kruidenpotjes

Naast de standaard kruidenpotjes die je koopt in de winkel kan je de kruiden ook in mooie voorraadpotten doen. Doe ze bijvoorbeeld in glazen potten waardoor je de kleuren van de specerijen ziet. Hierdoor kun je herkennen welke specerijen erin zitten en het staat mooi. Je hebt verschillende soorten en vormen kruidenpotjes. Zo zijn buisjes ook erg grappig. Het is handig om op de potjes te zetten welke kruiden erin zitten. Doe dit door leuke etiketten erop te plakken waar je op kan schrijven of schrijf op de potjes zelf met een stift.

keuken met kruiden potjesBron: klotzaufklotz

kruidenpotjesBron: justanothermummyblog

Magnetisch

Een hele handige manier om je kruidenpotjes op te hangen is door een magnetische strip op te hangen. De potjes met een metalen deksel kun je hier zo tegen plakken. Zorg er natuurlijk wel voor dat de potjes niet te groot en te zwaar zijn anders blijft het niet hangen.

kruidenpotjes keukenBron: zestitup

kruidenpotjes aan magneetstripBron: mylistoflists

Staand kruidenrek

Als je genoeg ruimte hebt op het aanrecht kun je een staand kruidenrek neerzetten. De rekken heb je in veel verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld ook kruidenrekken die je kunt rond draaien. Kruidenrekken die gewoon op het aanrecht staan kunnen heel simpel zijn. De kruidenpotje zorgen ervoor dat het er tof uitziet. Probeer bijvoorbeeld de kruidenpotjes op kleur te zetten dit ziet er van een afstandje echt fantastisch uit.

houten kruidenrekBron: thetimbatrendandfolk

staand kruidenrekBron: unhappyhipsters

Kruidenplantjes

Waarom zou je al die mooie kruidenplantjes in de kast verbergen? Het geeft een frisse groene touch aan je keuken en het ruikt ook nog eens lekker. Stop het in leuke glazen potten met labels of hang het op tegen een krijtbord zoals op de foto’s. Neem je favoriete kruidenplantjes en zet ze in de keuken neer. Zo knip je bijvoorbeeld makkelijk en snel een stukje basilicum of munt van je plantje als je het nodig hebt.

kruidenplanten aan de muurBron: decoholic

kruidenplantjes aan de muurBron: decoholic

Zie ook:
- 9 redenen waarom je meer planten moet aanschaffen
- Inspiratie: 8x interieurs met een touch of gold
- Inspiratie: trendy zitzakken in huis

 
 
Woonkamer

Een fauteuil in je woonkamer

geschreven door Maartje
Een fauteuil in je woonkamer

Is je woonkamer te leeg of wil je meer zitruimte naast de bank? Een fauteuil is dan de perfecte oplossing. Fauteuils zijn te verkrijgen in allerlei verschillende soorten en maten. Ze zijn stylish én zorgen ervoor dat je een comfortabele zitplek hebt! Voordelen van een fauteuil Een fauteuil hee...

meer...