Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Je dakterras inrichten doe je zo

geschreven door Maartje
Je dakterras inrichten doe je zo

Een dakterras is vaak wat kleiner dan een tuin, maar wel groter dan een balkon. Toch heerlijk om een buiten te hebben en te kunnen genieten van de buitenlucht en de zon. Maar hoe kan jij ervoor zorgen dat je optimaal kan genieten op je dakterras. Bekijk eerst wat de functie gaat worden van je dakterras. Wil je er heerlijk kunnen loungen of er juist kunnen dineren met vrienden en familie?

dakterrasBron: Domino

1. Ondergrond
Misschien is jouw dakterras wel al geschikt om op te zitten en meubels te plaatsen, maar anders moet je eerst bekijken wat voor ondergrond het dak nodig heeft. Het is goed om te kijken wat het draagvermogen van het dak is, anders kan het dak kapot gaan. Dit bepaalt meteen wat voor meubels jij kwijt kan op het dakterras. Hierna kan je kijken wat voor ondergrond jij wilt. Een vloer is alles bepalend voor de sfeer op het terras. Een veel gekozen ondergrond op dakterrassen zijn vlonders. Heb jij geen keuze in de ondervloer, omdat deze er al op ligt, fleur het dan op met een buitenvloerkleed.

dakterrasBron: El Mueble

2. Meubels
Op een dakterras heb je natuurlijk tuinmeubels nodig. Wil jij liever een loungeplek maken op jouw dakterras. Kies dan voor een heerlijke loungeset, of maak er eentje zelf met pallets en palletkussens. Wil jij liever avonden tot laat borrelen en eten met vrienden op je terras? Kies dan voor een grote tafel die bedoelt is voor buiten.

3. Planten
Planten zijn binnen en buiten echte sfeermakers. Kijk wel van te voren goed welke planten geschikt zijn voor op een dakterras. Op het dakterras kan er namelijk veel wind staan, maar ook veel regen terecht komen en natuurlijk een felle zon. Planten in een pot zijn weer heel anders dan in de grond in de tuin. Planten in een pot zijn kwetsbaarder, omdat zij minder voedsel- en vochtreserves tot hun krijgen in een pot.

dakterrasBron: Mr. Kate

4. Verlichting
Als je in de avond op je dakterras zit wil je natuurlijk wel wat licht hebben. Je kan uit verschillende soorten verlichting kiezen. Bij een dakterras moet je er rekening mee houden dat je vaak geen lampen in de grond kunt bevestigen zoals bij een tuin. In sommige gevallen kan je wel led-lampen in de vlonders laten bevestigen, dan kan je gelijk de snoeren mooi wegwerken onder de vlonders. Er kunnen misschien lampen bevestigd worden aan muren. En wil je echt voor sfeerverlichting gaan, hang dan een leuk lichtsnoer op. Dit geeft gezellig en voldoende licht.

5. Accessoires
Accessoires zijn gezellig voor binnen en voor buiten. Natuurlijk decoreer je buiten wel wat anders dan binnen, want je moet rekening houden met het weer. Items die je buiten wilt gebruiken, maar die eigenlijk voor binnen zijn bedoelt, kun je beter naar binnen halen als je ze niet gebruikt. Items waarmee je buiten kan decoreren zijn; lantaarns, (buiten)sierkussens, macramé en tuinposters.

Zie ook:

- Kindervermaak voor in de tuin
- Inspiratie: een fijne loungeplek in de tuin
- Binnenkijken: Zweeds appartement met een neutraal kleurenpalet

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...