Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Baby & Kind

Kleintje op komst? Zo maak je je interieur babyproof

geschreven door Rosa
Kleintje op komst? Zo maak je je interieur babyproof

Zodra je weet dat je zwanger bent, kom je in een rollercoaster terecht. Je bereidt jezelf én je omgeving voor, voor de komst van een nieuw wondertje. Het is vanzelfsprekend dat je je interieur babyproof maakt vóórdat de kleine ter wereld komt. Zo kun je nadat de kleine geboren is focussen op wat echt belangrijk is; het knuffelen en vertroetelen van de kleine. Vaak maken ouders de babykamer tiptop in orde, maar vergeten de rest van het interieur. Met deze tips maak je je interieur én de babykamer binnen no-time babyproof.

Wij hebben al eens geschreven over de meest gemaakte fouten in de babykamer, handig om dit ook nog eens door te nemen voordat je aan de babykamer begint.

Een veilige slaapplek

In de eerste maanden dat de kleine op de wereld is, zal 'ie veel tijd doorbrengen in een wieg of ledikant. Het is dan ook belangrijk dat je het bedje op de juiste manier opmaakt. Gebruik de eerste twee jaar nooit een kussen en dekbed, maar ga voor en laken en een deken. Als je kindje deze van zich aftrapt, kun je kiezen voor een slaapzakje. Deze zijn voor alle verschillende seizoenen verkrijgbaar.
Let er bij het plaatsen van het wiegje ook op dat je deze niet direct naast een kachel zet. Dan is de kans groot dat je kindje het veel te warm krijgt.

Bron: yourhomeandgarden



Warmtebron

Aan een verwarming of een ouderwetse kachel kunnen kinderen zich lelijk branden. Zorg er dus voor dat deze altijd is afgeschermd door bijvoorbeeld een hekje of plaats een groot meubelstuk voor de verwarming. Als de kinderen iets ouder zijn kun je ze leren dat de kachel 'heet' is of 'au' doet, maar neem voor baby's altijd het zekere voor het onzekere. Bron: Paulina Arcklin



Berg alles netjes op

Op het eerste gezicht denk je misschien dat de box een veilige opbergplaats is, maar het tegendeel is helaas waar. Zodra je je kindje in de box wilt neerleggen, liggen de knuffeltjes in de weg. Je kunt natuurlijk wel in de hoeken van de box wat knuffeltjes neerleggen maar let op dat je voldoende ruimte overhoudt waar de kleine kan liggen.
Zodra je kindje iets groter is, raden wij aan om helemaal niets meer in de box te bewaren. Dit omdat kleine kinderen enorm nieuwsgierig zijn en het speelgoed kunnen gebruiken om uit de box te klimmen. Kies daarom voor veilige opbergplaatsen zoals manden of kies een box met een opberglade.

Bron: Make hey

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...