Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Kweek planten in je eigen moestuin

geschreven door Lynn
Kweek planten in je eigen moestuin

Wat een rijkdom als je heerlijke groente en fruit uit je eigen tuin kunt plukken. En ja, zelfs in Nederland kunnen we hiervan genieten. Nu is het perfecte moment om te beginnen met een moestuin. De temperatuur van de voorjaarszon is warm, en er is ook geen vorst meer. Of je nou groene vingers hebt of niet, iedereen kan planten kweken. Met de juiste tips uit deze blog kun jij al snel koken met jouw eigen groente en fruit!

Vind hier al onze zaden!

Begin klein

Heb je nog nooit planten gekweekt en wil je weten of dit wat voor jou is? Begin dan met een mini moestuin! Zet een moestuinbak voor het raam en plant zaadjes in de kleine potten. Zorg ervoor dat de bak een deksel heeft zodat de warmte binnenin blijft. Wanneer de planten groot genoeg zijn kun je ze naar buiten overpotten! Tegen die tijd zal je ook al weten of deze nieuwe hobby voor jou is weggelegd.

moestuin-voor-raamBron: Harry Grout




 

Voor de professionele tuinier

Ben jij er al lang achter dat tuinieren jouw ding is? Dan is het goed om te investeren in goede kweek spullen! Uiteindelijk zal je bijna elke dag kunnen koken met jouw zelf geweekte groente. Dat kunnen niet veel mensen zeggen ;).

Minigarden op poten
Buitengewoon de Boet



 

Juiste plek

Voor het echte werk, leggen we een moestuintje aan in de tuin. Kweek de planten op een plek met veel zon en het liefst uit de wind. Zet contouren van de groentuin uit met touwtjes en stokjes. Vaak is een moestuin rechthoekig met een breedte van ongeveer 1,2 meter. Wanneer de grond erg hard is kun je deze omspitten. Als de grond zacht genoeg is om gelijk te planten, hoef je dit niet te doen.

moestuin-bak-tuinBron: Sigmund




 

Weg met onkruid

Onkruid en steentjes kunnen de groei van de planten dwarsbomen. Zorg er daarom voor dat je deze eerst uit de grond verwijderd. Doe dit het liefst met de hand en speciale tools. Pas op met het gebruik van onkruid gif, dit is namelijk niet gezond voor de nieuwe planten. Om de grond nog beter te maken, bemest je de aarde eerst met een laag compost. Ga nu eerst kijken welke planten je waar wilt laten groeien. Houd hiermee rekening met de verzorging en voedingstoffen van de zaadjes. Dan is het nu tijd om te gaan zaaien!

moestuin-met-lage-zonBron: Pauline Bernard


Klauwtje LF-M
Wolf Garten


 

Zie ook:
- Tips & handige producten om een (mini)moestuin te beginnen
- Een moestuin op je balkon: zo doe je dat
- Zo kan jij je eigen moestuin aanleggen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...