Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: herfst24
Woonkamer

Last van zilvervisjes in huis? Zo kom je er vanaf

Last van zilvervisjes in huis? Zo kom je er vanaf

Bijna niemand houdt ervan als je ineens ergens een beestje ziet lopen. Zilvervisjes zien we vaak in huis, vooral nu het weer wat kouder is buiten. Meestal hebben we geen idee waar ze vandaan komen. Ze kruipen door de kleinste kiertjes en gaten, van kamer naar kamer. Hier al de eerste tip, zorg dat je alle gaten en kieren goed dicht hebt gekit.

zilvervisjesBron: washplate via HomeDeco Binnenkijken

Gek genoeg komen zilvervisjes vaker voor in nieuwbouwhuizen dan in oude woningen. Tijdens de bouw van huizen is er vocht in het beton en houtwerk komen te zitten, dit heeft jarenlang nodig om eruit te trekken. En mochten deze beestjes nou net van warme vochtige plekken houden.

Er wordt vaak gedacht dat zilvervisjes komen als het erg stoffig is in huis, dit is niet het geval. Ze komen echt alleen af op warme en vochtige plekken, daarom is het belangrijk om regelmatig te ventileren in huis. Door wat vaker de deuren en ramen even tegen elkaar open te zetten, zul je minder last hebben van deze beestjes.

zilvervisjesBron: ons_huisje via HomeDeco Binnenkijken

In de slaapkamer komen ze ook graag, want het is een plek waar het vochtig en warm kan worden, door het ademen en transpireren in de nacht. Mocht lavendel nou net de geur zijn waar wij vaak van houden als we lekker willen slapen en zilvervisjes helemaal niet. Doe daarom op en rond je bed bijvoorbeeld wat druppels van lavendel olie, of zet een diffuser neer.

Komen zilvervisjes ook op eten af? Ja, ze houden van koolhydraatrijke producten, bijvoorbeeld broodkruimels en meel. Daarom zie je deze beestjes ook regelmatig in de keuken. Zorg daarom dat er weinig kruimels te vinden zijn en pakken die dit soort producten bevatten goed afgesloten zijn.

zilvervisjesBron: bijmargrietinhuis via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Binnenkijken bij ons_huisje
- Stylingtip: een ladder als handdoekrek in de badkamer
- Deze aanpassingen kunnen je huis nog stijlvoller maken

Slaapkamer

20 must-have kinderkamer items!

geschreven door Giolina
20 must-have kinderkamer items!

Tover je kamer om tot de perfecte kinderkamer, waar de kids perfect spelletjes kunnen spelen of studeren. Vind jij het ook zo leuk om een prachtige kamer te creëren, dan heb je geluk! Bij ons ben jij aan het juiste adres, bekijk de artikelen hieronder en laat je inspireren voor jouw droomkamer.

meer...