Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Hotspots

Life's a beach bij Club Zand

geschreven door Rosa
Life's a beach bij Club Zand

Soms ben je op zoek naar dé ultieme plek om te genieten. Fijn te borrelen na een stranddag, rustig een boek te lezen, bij te kletsen met vrienden, een kopje koffie te drinken na een wandeling of gewoon, omdat het kan. De perfecte plek bij uitstek daarvoor is Club Zand, gevestigd in Castricum aan Zee.

Club Zand

Waar:
Castricum aan Zee, Nederland.

Openingstijden:
Dagelijks geopend vanaf 9:30 uur, 7 dagen per week, 12 maanden per jaar.

Wij spraken Joost Lute, die samen met Bart Zijlstra strandpaviljoen Club Zand heeft in Castricum aan Zee.

boho-interieur-strandtent-hotspot

De inspiratie voor de inrichting komt van over de hele wereld. Van Bonaire tot Ibiza en van Brazilië tot andere horecazaken in Nederland. Maar, de grootste inspiratiebron is voor eigenaar Joost Lute toch wel Zuid-Afrika. Hij is er nu twee keer geweest.

boho-interieur-strandtent-hotspot

De fijne sfeer die in Club Zand hangt kan worden omschreven als bohemien en relaxed. Dit willen zij dan ook graag uitstralen. Dit doen zij onder andere door goed na te denken over wat zij fijn en mooi vinden. Het team van Club Zand is heel hecht en alle beslissingen over het interieur worden dan ook met alle bedrijfsleiders samen genomen. Als er één iemand twijfelt, voeren ze een verandering niet door.

boho-interieur-strandtent-hotspot

Doordat Club Zand het hele jaar door geopend is, hoeven zij het paviljoen niet iedere zomer op te bouwen en iedere winter af te breken. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos! Zij hebben zo'n 6 jaar geleden besloten om de Kas te bouwen. Deze keuze was snel gemaakt, iedereen was enthousiast en tijdens het bouwen zagen ze het iedere keer nog mooier worden. In de zomer kan het dak van de kas open, evenals de ramen en de zijkant kan er helemaal af worden gehaald. Hierdoor kun je ook in de zomer genieten van de zonnestralen. In de winter sluiten ze de Kas weer af en is het heerlijk vertoeven bij de open haard.

boho-interieur-strandtent-hotspot

Als we Joost vragen of hij een professional heeft ingeschakeld of het interieur helemaal zelf heeft bedacht is hij hier kort over. Hij heeft het samen met zijn team helemaal zelf bedacht. Wel hebben zij hulp ingeschakeld van Kees Zoon. Kees ontwerpt in principe tuinen, maar hij maakt ook meubels. Samen hebben ze het hele concept uitgedacht. Kees heeft speciaal voor Club Zand de meubels op maat gemaakt. Samen hebben ze goed nagedacht over de materialen, de routing maar ook hóe je het gezellig kan maken met bijvoorbeeld kussens.

boho-interieur-strandtent-hotspot

In de keuze voor het materiaal heeft het team rekening gehouden met de weersomstandigheden, het schuren van het zand en het zoute water. Maar, niet op de manier dat je misschien verwacht. Zij hebben juist veel hout gebruikt omdat dit mooi verweerd. Soms, als de vloer net behandeld is vinden ze 'm veel te strak. Dan laten ze expres het zand - wat naar binnenkomt door bijvoorbeeld wind of gasten- een tijdje liggen. Zodat de vloer weer wat stoerder wordt. Hierdoor krijg je een hele fijne vibe. Er wordt veel met iepenhout gewerkt. De tafelbladen en custom made banken zijn allemaal van dit soort gemaakt. In de veranda is er juist gebruik gemaakt van kastanjehout omdat dit een hele sterke houtsoort is.

boho-interieur-strandtent-hotspot

boho-interieur-strandtent-hotspot

Vorig jaar is de hele bar van Club Zand grondig aangepakt. Er is een smoothie & vers fruit gedeelte gemaakt. De hele bar is vernieuwd met iepenhout en betoncire. Zij denken bewuster na over de drankjes die zij serveren. Zij geloven dat de consumptie van frisdrank minder zal gaan worden. Hier spelen zij dan ook op in door bijvoorbeeld zelf ijsthee, verse sappen en smoothies te maken.

boho-interieur-strandtent-hotspot

De menukaart van Club Zand is klein maar toch staat er voor iedereen iets op. Of je nu vegan, vegetarisch of een vleeseter bent. Ook is Club Zand een groot voorstander van shared dining. Dus grote planken vol eten om lekker met elkaar te delen. Over de presentatie van het eten wordt ook heel goed nagedacht. Er wordt gebruik gemaakt van bamboe, stoommandjes, houten planken enzovoorts. Presentatie is vaak al de helft van het gerecht.

boho-interieur-strandtent-hotspot

boho-interieur-strandtent-hotspot

In de zomer heeft Club Zand een groot terras óp het strand. Hier kun je dus heerlijk met je voetjes in het zand genieten van een hapje en een drankje die de bediening bij je komt brengen. De bediening ziet er trouwens ook tiptop uit in een werkoutfit van Protest. Het terras wordt gestyled met parasols, plantjes en grote picknicktafels waar je met een groep aan kunt zitten.

Zelfs op een druilerige dag

Wij gingen op een regen- bijna stormachtige dag langs bij Club Zand en wij moeten toegeven, zelfs toen was het heerlijk vertoeven. De sfeer was, ondanks het weer heel zonnig en relaxed.

boho-interieur-strandtent-hotspot

De helft van het interieur is lounge en de andere helft van het interieur zijn stoelen en tafels. Dit is heel fijn, want zo kunnen de gasten zelf kiezen of ze willen loungen of uitgebreid willen dineren. De sfeer in Club Zand is ook zo relaxed, dat het niet uitmaakt of je in je zwembroek naar binnen loopt. Precies, zoals een strandtent hoort te zijn.

Joost zijn favoriete plaats in het paviljoen is absoluut de open haard. Je kunt hier heerlijk loungen, kletsen met vrienden en je kunt met 25 man rondom de open haard zitten. Toen zij de open haard aanschaften, hebben ze 'm eerst een paar dagen in de branding laten liggen. Zo kreeg 'ie een mooie rauwe look. Precies wat goed in de rest van het interieur past. Het paviljoen wordt niet centraal verwarmd. In de zomer zit Joost het liefst 's avonds in de veranda.

boho-interieur-strandtent-hotspot

Joost vindt het heel belangrijk dat wij nadenken over de footprint die wij achterlaten. Dat we verantwoordelijk nadenken over de keuzes die we maken. Club Zand heeft al een aantal jaar het Green Key keurmerk. Dit houdt in dat zij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Nu vult Joost aan, dat heus niet alles altijd maar biologisch is, maar zij hier wel goed over nadenken.

boho-interieur-strandtent-hotspot

De ultieme stijltip van Joost is dat je heel veel om je heen moet kijken, heel veel moet fotograferen en bij twijfel moet je het absoluut niet doen. Er zijn namelijk zoveel nieuwe dingen die je kunt bedenken en proberen. Waarom zou je dan iets maken waar je niet voor de volle 100% achter staat? Zo hebben ze tegenwoordig een oude kar. Deze werkt overdag als kar voor de huisgemaakte taarten, maar 's avonds toveren ze 'm om in een een cocktail-kar waarmee ze langs de tafels gaan. Fantastisch!

boho-interieur-strandtent-hotspot En oja, iedere vrijdag is het Braaiday, oftewel, heerlijk op z'n Zuid-Afrikaans met z'n alle barbecueën op het strand met live muziek op de achtergrond... Tot en met 29 maart kun je van Friday Braaiday genieten. Daarna is er op iedere vrijdag a la carte eten maar wel met Live Muziek op de achtergrond! Wil je meer informatie over Club Zand? Klik dan hier.

Zie ook:
-Binnenkijken bij het prachtige interieur van Styled by Marit
-Binnenkijken in een klein Zweeds huis met een zwart-witte basis
-Binnenkijken in dit piepkleine, maar prachtig ingerichte appartement

 
 
Inspiratie

5 opberg-ideeën voor de hal

geschreven door Julia
5 opberg-ideeën voor de hal

De hal is de eerste ruimte in huis die je ziet als je binnenkomt. Zowel voor jezelf als voor visite is het fijn als deze ruimte aangenaam is. Dat hangt natuurlijk af van de inrichting, maar ook van hoe opgeruimd het oogt. Kun je nog wel wat ideeën gebruiken om de spullen in je hal op te bergen? I...

meer...