Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Inspiratie

Met deze 4 budgettips maak je je huis net iets spannender

geschreven door Rosa
Met deze 4 budgettips maak je je huis net iets spannender

Er is mij ooit eens verteld dat je huis een reflectie is van wie jij zelf bent. De manier waarop jij je huis indeelt, welke meubels en accessoires je aanschaft en de manier waarop erin wordt geleefd. Het gaat dan niet om de grootte, het nieuwe of de locatie van het huis, het gaat erom hoe jij een plek creëert waarin jij je fijn voelt en je van een huis een écht thuis maakt.

Zoals jullie misschien wel weten, kunnen wij dagen achter elkaar Pinterest afsnuffelen, de nieuwste woonmagazines van voor naar achter uitlezen en is Instagram onze favoriete App om inspiratie op te doen.
De huizen die wij meestal tegenkomen zijn stuk voor stuk prachtig. Het meubilair, de locatie en de styling zijn altijd perfect en wij willen het liefst in al deze perfecte huizen tegelijk wonen.

Het nadeel van deze huizen, is dat ze vaak erg oppervlakkig zijn. Doordat alles zo perfect is, lijkt het of er in deze huizen niet geleefd mag worden. De meeste interieurs zijn dan ook helemaal niet spannend of interessant te noemen. Daarom heb ik deze week 4 tips samengesteld om je huis nét ietsje spannender en interessanter te maken. Het fijne aan deze tips is ook, dat ze (bijna) niets kosten!

Bron: Cocolapine design

1. Voeg iets persoonlijks toe

Een persoonlijke toevoeging maakt ieder huis een stukje interessanter. Je hoeft hierbij niet direct aan familiefoto's te denken. Uiteraard zijn deze foto's ook belangrijk om je interieur net iets interessanter te maken. Met iets persoonlijks bedoelen we bijvoorbeeld een object uit je vaderland, een zelf ontworpen meubelstuk of een bijzonder aandenken aan een speciale gelegenheid, maar ook een instrument is perfect.

Bron: The urbnite

2. Iets ouds mag zeker niet ontbreken

Wij vinden dat iedere kamer wel een 'oud' element mag bevatten. Of dit nu een erfstuk is of een vintage vondst. Je kunt een ruimte simpel gezegd niet interessant maken zonder een oud element. Als je denkt dat dit erg duur is, dan heb je het mis. Denk aan kringloopwinkels, vlooienmarkten, erfstukken of struin Marktplaats eens af. Gegarandeerd dat je een te gek item weet te scoren.


Bron: My Scandinavian home

3. Kunst

Bij kunst is het vaak you hate it or you love it. Toch zijn er zó veel verschillende soorten kunst dat er altijd wel iets bij zit wat jij te gek vindt. Dit kan een schilderij, een beeld of een prachtige foto zijn. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan en een te gekke art wall creëren.


Bron: My Scandinavian home

Klassieke Lijst 60x70 cm Goud - Sia
€ 111,-
Klassieke Lijst 45x60 cm Goud - Bella
€ 103,-

Moderne Lijst 70x70 cm Goud - Jill
€ 100,-

4. Souvenirs

Ook souvenirs maken je huis direct spannender en interessanter. De souvenirs vertellen veel over wie jij bent als persoon. Ben je gek op het ontdekken van steden? Of ben je iemand die liever op avontuur de jungle intrekt? Een souvenir is altijd een goed idee! Denk er bij souvenirs aan dat je dit niet hoeft te overdrijven. Je hoeft niet van ieder bezocht land een grote souvenir uit te stallen. Een subtiel aandenken is vaak al genoeg.

 
 

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door Julia
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huis vlekkeloos verloopt, vertel ik in deze blog over de 5 veelgemaakte fouten die je ...

meer...