Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Slaapkamer

Met deze 5 hacks heb je nooit meer moeite om in slaap te komen

geschreven door Demi
Met deze 5 hacks heb je nooit meer moeite om in slaap te komen

Iedereen heeft er wel eens last van gehad, na meerdere pogingen lijkt het maar niet te lukken om in slaap te komen. Juist omdat je er dan te veel over na gaat denken, wordt het alleen nog maar lastiger. Je blijft maar draaien, nadenken en je telefoon checken, ondertussen is het al midden in de nacht en lig je nog steeds klaar wakker... Dat is nu verleden tijd, want ik deel in dit artikel graag 5 hacks waardoor zo in slaap valt!

1. Vind rust in elke spier

Probeer elke mogelijke spier te ontspannen! Begin bij je teenspieren, ga naar je enkels, kuiten, knieën en probeer bewust elk deel van je lichaam (langzaam) te ontspannen. Op deze manier dwing je je lichaam om tot rust te komen, eenmaal bij je hoofd aangekomen ben je helemaal relaxed en val je binnen no-time in slaap.

slaapkamer slapen bed
Bron: livingstories

2. Luister naar een podcast

Er zijn genoeg podcasts die de slaap opwekken. Waarschijnlijk hoor je dan een een fijne stem die tegen je praat en precies de juiste dingen tegen je zegt. Hierdoor dwing je je hoofd leeg te maken en te luisteren naar een andere stem.

3. Lees een heel saai boek

Weet je nog dat je op school bijna in slaap viel als je boek moest lezen die je niet interessant vond? Dit werkt nog steeds heel goed! Op deze manier komt je hoofd tot rust en val je vanzelf in slaap. Het hoeft niet perse een saai boek te zijn, maar vermijd spannende verhalen!

slaapkamer slapen bed
Bron: livingstories

4. Visualiseer jezelf op een fijne plek

Het helpt om aan dingen te denken waar je je fijn bij voelt, hierdoor kom je namelijk ook tot rust. Denk bijvoorbeeld aan je ouderlijk huis, een fijne vakantie en visualiseer jezelf op die plek. Zie jezelf door een ruimte lopen en probeer dat zo specifiek mogelijk te doen. Hoe zagen de meubels eruit? Hoe rook het daar? Was het warm of koud? Door deze gedachtes word je vanzelf moe!

5. Kijk een film die je al gezien hebt

Net als het saaie boek, helpt het ook om een film te bekijken die je al een keer gezien hebt. Omdat je het einde van de film al kent, zal het verhaal je vervelen en val je zo in slaap. Probeer dus wel je gedachte bij de film te houden en vermijd je telefoon!!

Zie ook:
- Geen ruimte voor een kledingkast in je slaapkamer? Zo creëer je opbergruimte!
- 4 manieren om die onhandige hoek in huis in te richten
- De meest gemaakte fouten bij het schoonmaken van de badkamer

 
 
Slaapkamer

Deze dingen zien we liever niet meer in de slaapkamer

geschreven door Maartje
Deze dingen zien we liever niet meer in de slaapkamer

Er zijn een aantal dingen die we voorheen vaak in slaapkamers zagen en sommige nog steeds zien, maar die we stiekem niet meer willen zien dit jaar. De slaapkamer wordt iets minder vaak veranderd dan de woonkamer. Dit is jammer, want slaap is belangrijk en een fijne rustige slaapkamer kan dit bevo...

meer...