Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Slaapkamer

Geen ruimte voor een kledingkast in je slaapkamer? Zo creëer je opbergruimte!

geschreven door Julia
Geen ruimte voor een kledingkast in je slaapkamer? Zo creëer je opbergruimte!

Is jouw slaapkamer zó klein dat er nog maar net een bed en twee nachtkastjes in passen? Een kledingkast is dan een luxe die je je helaas niet kunt veroorloven. Je zal toch echt creatief moeten omgaan met de ruimte die je hebt en een andere plek moeten zoeken voor je kleding. Geen idee waar je je kleding moet laten? Hieronder vertel ik je hoe je opbergruimte creëert in je slaapkamer.

Kledingrek

Dit item zien we in veel slaapkamers terugkomen en is erg populair. Het fijne aan een kledingrek is dat je er best wat kleding aan op kunt hangen en dat als je een praktisch model hebt, je er ook nog kleding op of in kunt leggen. Als tip wil ik je geven om te zoeken naar het meest functionele exemplaar. Zo'n minimalistisch kledingrek met maar één stang is heel mooi, maar je hebt exemplaren waar je veel meer kleding op kwijt kunt. Je hebt zelfs kledingrekken met een spiegel. Handig!

kledingrek in slaapkamer Bron: unsplash

Bed met opbergruimte

Wat mensen soms vergeten, is dat je onder je bed zeeën van ruimte hebt. Tegenwoordig heb je hele handige bedden met bijpassende opberglades of bedden die je open kunt klappen en waar je enorm veel spullen in kwijt kunt. Heb je een bed zonder lades? Dan kun je deze ook los kopen. Of je kunt er opbergdozen onder neerzetten. Het zou zonde zijn als je deze ruimte niet optimaal gebruikt.

houten lades onder bed Bron: grillo design

Multifunctionele meubels

Een derde optie is om voor multifunctionele meubels te kiezen. Bijvoorbeeld een poef of hocker met opbergruimte. Zet hem aan het voeteneind van je bed. Gebruik hem om je schoenen aan te trekken en om je kleding in op te bergen. Ook kun je een kleine poef naast je bed zetten en deze als nachtkastje en opbergplek gebruiken. Het scheelt echt ruimte wanneer één meubelstuk twee functies vervult.

hocker in slaapkamer Bron: prettydubs

Wandkasten of -planken

Tot slot kun je een wandrek ophangen als je een hoog plafond hebt, bijvoorbeeld boven je bed. Of je kunt een wandplank ophangen en daar opbergdozen op zetten. Dit is natuurlijk iets minder praktisch als je daar je alledaagse kleding in opbergt, dus je kunt hier bijvoorbeeld tijdens de zomer je winterkleding in opbergen.

wandkasten in slaapkamer Bron: appartmenttherapy

Zie ook:
-Trend: hippe opbergmogelijkheden
-Herkenbare situaties als je klein woont
-Dé tip voor kleine keukens of keukens met weinig opbergruimte!

 
 
Accessoires

Grappigste cadeaus om aan jouw vriend of vriendin te geven

geschreven door charlottekras
Grappigste cadeaus om aan jouw vriend of vriendin te geven

Jouw vriend of vriendin is weer bijna jarig, maar wat moet je nu weer aan hem of haar geven? Ik heb voor jullie wat grappige cadeaus op een rijtje gezet om dit jaar eens origineel te zijn! Bron hoofdfoto: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken Zie ook: ga('send', 'event', 'Blogpost', 'More about...

meer...