Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Herkenbare situaties als je klein woont

geschreven door Tessa
Herkenbare situaties als je klein woont

Klein maar fijn zeggen ze vaak, maar wanneer het gaat om je huis toch niet altijd klopt. Ontspullen, is de trend van het moment. Waarbij we onze onnodige items de deur uit gooien en ons richten op minimalistisch wonen. Erg leuk allemaal, maar in sommige gevallen is wat extra ruimte toch wel fijn😉. Woon jij ook klein? Dan zul je de volgende situaties en struggles vast herkennen! Lees vooral ook snel verder voor een aantal praktische tips.

De afwas-struggle
Het zal je vast ook weleens zijn overkomen. Zo'n ochtend waarop alles lijkt mis te gaan en je door alle ongunstige omstandigheden neigt te laat te komen voor werk. Makkelijk is het dan om na je gehaaste ontbijtje te denken "De afwas doe ik vanavond wel!". Leuk idee, maar jouw ieniemienie aanrecht staat over het algemeen met enkele borden en glazen direct bomvol. Wat ervoor zorgt dat zodra je thuiskomt van werk (en gewoon mega veel honger hebt!) eerst de afwas nog moet doen. Om vervolgens te moeten koken en daarna wéér te moeten afwassen. Fijn is anders natuurlijk. Spoel in dit geval de vieze vaat even gauw om en zet het netjes(!) in de wasbak. Zo houd je het aanrecht schoon en kun je de afwas nog even uitstellen in momenten van nood.

kleine keuken in groene tinten Bron: Apartment Therapy

Nog meer was
Over was gesproken, waar moet je je pasgewassen broeken, truien en dekbedovertrek aan laten drogen? Je hebt natuurlijk wel van die zogenaamde handige rekjes om aan je deur te hangen, maar deze zijn vaak veel kleiner dan het gemiddelde normale staande rekje. Daarbij is het maar de vraag of je geschikte duren hebt voor die slimme wasrekjes. Herken jij dit? Pak het dan anders aan. Bevestig in een open ruimte die je in huis (bijvoorbeeld de hal) aan twee tegenover elkaar staande muren twee kleine haken. Zodra jij je wasje hebt gedraaid hang je een waslijn aan de haken op. Aan de gespannen lijn heb jij genoeg plek voor al je sokken en t-shirts bij elkaar. De waslijn berg je zodra je wasje droog is weer netjes op.

kleine badkamer gouden accenten Bron: Sugar & Cloth Casa

Visite, waar moet die zitten?
Dit is misschien nog wel het grootste probleem. Waar moet je je visite kwijt? Het liefst zorg je ervoor dat iedereen die je uitnodigt er comfortabel bij zit. De realiteit is vaak anders. Aan botsende knieën onder jouw kleine keukentafel ontkom je bijvoorbeeld niet en met alle gasten op de bank is het nog maar de vraag of er plek overblijft voor jezelf. De pret mag het natuurlijk niet drukken. Met het juiste gezelschap maakt het vaak allemaal niets meer uit, maar het zou toch fijn zijn als er ook een plekje voor jou in de woonkamer overblijft en je gasten hun benen onder de eettafel kwijt kunnen. Een handige manier om extra zitplekken te creëren is om klapstoelen aan te schaffen. Je kunt ze makkelijk opbergen onder de bank of aan haken hangen langs wanden van kasten of aan de muur. Houd je van een dinertje met je vrienden en familie bij je thuis? Investeer dan in een uitschuifbare of uitklapbare eettafel. Zo regel je makkelijk en snel een hoop extra plek.

woonkamer minimalistisch modern en klassiek Bron: Apartment Therapy

Even naar buiten
Even naar buiten gaan is vaak niet even naar buiten gaan. Als je klein woont en je hebt zin om de benen te strekken dan kan dat meestal niet zo snel. Want voor je je jas aan hebt getrokken, je sleutels hebt gezocht, de trap af bent gelopen en misschien wat te eten hebt gepakt ben je zo weer tien minuten verder en dan moet je nog naar het park wandelen. Zo duurt alles bij elkaar toch wel even en is het vaak makkelijker om binnen te blijven. Om ervoor te zorgen dat jij toch jouw dagelijkse dosis vitamine D binnenkrijgt is een zitplekje bij een raam een ideale oplossing. Leg bijvoorbeeld een lekker kussentje in de vensterbank. Of zet, als je hier geen geschikte vensterbank voor hebt, een klein krukje bij het raam neer. Zo kun je, zonder al te veel tijd kwijt te zijn, toch nog genieten van de buitenlucht op drukke dagen. Het fijne aan geen tuin hebben? Je weet de momenten dat je buiten bent in een lekker park of bos extra te waarderen! Misschien nog meer dan de mensen die wel een gigantisch gazon achter hun huis hebben liggen.

romantisch balkonnetje Bron: Bjurfors via HonestlyWTF

Vrolijke gele keuken Bron: Patchwork Harmony

Zie ook:
-Deze 6 fouten laten je interieur kleiner lijken
-De 5 meest gemaakte fouten bij een kleine buitenruimte
-5 dingen die je beter niet kunt doen in een kleine badkamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...