Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends

Met deze tips creëer je de perfecte accentmuur

geschreven door Julia
Met deze tips creëer je de perfecte accentmuur

Steeds vaker zien we interieurs waarbij slechts op één muur een kleurtje is aangebracht. Wil jij een accentmuur in je eigen interieur creëren, maar weet je niet welke muur of welke kleur je het beste kunt kiezen? Ik geef je een aantal tips die je hierbij gaan helpen.

Een muur kiezen
Je begint meestal met het bepalen van welke muur je wilt gaan schilderen. Bij het kiezen van een muur is het handig om te kijken naar de vorm van de ruimte en de plaats van de muur. Is het een lange en smalle ruimte? Je kunt deze korter en breder laten lijken door de achterwand te schilderen. Wil je een zijwand schilderen? Ga dan voor de muur achter je bank of bed. Op deze manier voorkom je dat je de kleur snel zat bent. Wil je een schilderij extra tot zijn recht laten komen? Schilder de wand erachter. Tot slot kun je er natuurlijk ook voor kiezen om slechts een deel van de muur te schilderen, bijvoorbeeld de onderste helft.

zithoek met groene accentmuurBron: article

Een kleur kiezen
Bij het kiezen van de kleur, is het goed om te kijken naar de oppervlakte van de accentmuur. Gaat het om een kleine muur? Dan mag je best een opvallende of pure kleur aanbrengen. Gaat het juist om een grote muur? Ga dan liever voor een lichtere of vergrijsde kleur. Ook kun je rekening houden met natuurlijke lichtinval. Wil je gaan schilderen in een donkere ruimte? Dan kan het slim zijn om een iets lichtere kleur op de accentmuur aan te brengen. Tot slot moet je een keuze maken tussen warme en koele kleuren. Warme kleuren komen veel meer op je af dan koele kleuren. Dit kan een reden zijn om in een kleine ruimte voor een koele kleur op je accentmuur te kiezen.

zithoek met groene accentmuurBron: styledbymarit

Matte of glanzende verf
Tot slot kun je een keuze maken tussen matte en glanzende verf. Een reden om voor glanzende verf te kiezen, kan zijn dat je meer licht wilt. Glanzende verf weerkaatst namelijk licht. Ga je een accentmuur in de keuken of badkamer creëren? Dan is hoogglanzende verf geschikter omdat deze beter bestand is tegen vocht. Is de muur die je wilt schilderen oneffen? Ga dan juist voor matte verf, anders zullen de oneffenheden nog meer opvallen.

slaapkamer met roze muurBron: peonyandhoney

Zie ook:
-7 prachtige kleurencombinaties in huis
-Trendy prints & posters voor aan de muur
-4x zo style je een slaapkamer met een donkere muur

 
 
Accessoires

Gespot bij de Binnenkijkers: muurcirkels

geschreven door Julia
Gespot bij de Binnenkijkers: muurcirkels

Cirkelvormige wandaccessoires zijn erg populair. We zagen bijvoorbeeld borden, ronde spiegels en ondiepe manden aan de muur voorbijkomen. De laatste tijd zien we dat iets anders ook steeds populairder wordt: muurcirkels. Dit zijn cirkels met een print of effen kleur die je kunt ophangen of neerze...

meer...